Germania a suspendat acordul Dublin, inregistreaza cererilor tuturor refugiatilor sirieni care ajung pe teritoriul sau

M. B. | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Berlinul a anunțat marți suspendarea acordului Dublin II și, prin urmare, nu-i mai expulzează pe refugiații sirieni în țările prin care au intrat pe continent, ci îi înregistrează pe toți.

 

În paralel, cancelarul Angela Merkel a declarat în impul unui dialog cu cetățenii că este normal ca Germania, o țară bogată, să preia mai mulți refugiați, însă a atras atenția că nu e corect ca doar câteva state să-și asume această sarcină:

"O țară ca Germania, mai puternică economic decât alte țări, trebuie să ia o parte mai mare, însă trei sau patru țări din 28 nu-și pot asuma doar ele această sarcină: nu aceasta este Uniunea Europeană pe care ne-o dorim", a spus cancelarul, citat de Agerpres.

 

"Cei care au drept de azil, de exemplu sirienii, trebuie repartizați în mod echitabil în Europa", a insistat Angela Merkel, făcând aluzie la statele membre care s-au eschivat să preia acești imigranți care fug din țările lor răvășite de războaie.

 

Ea a criticat din nou aceste țări: "Europa este într-o situație nedemnă de ea, trebuie pur și simplu s-o spunem (…) Cei care au drept de azil, de exemplu sirienii, trebuie repartizați în mod echitabil în Europa", a subliniat cancelarul german.

 

Germania se așteaptă să primească 800.000 de solicitări de azil în 2015, de patru ori mai multe decât anul trecut, o situație în fața căreia întâmpină mari dificultăți.

 

Comisia Europeană salută decizia Germaniei

 

"Salutăm acest act de solidaritate europeană. Pentru Comisie, aceasta constituie o recunoaștere a faptului că statele membre situate la frontierele externe nu pot fi lăsate singure să se ocupe de numărul mare de solicitanți de azil care încearcă să se refugieze în Europa", a precizat, de la Bruxelles, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Natasha Bertaud.

 

"Este singurul caz de acest fel de care avem cunoștință printre statele membre", a adăugat ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22