Gheorghe Flutur se opune ca Spitalul Județean Suceava să devină spital dedicat Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2020

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, infectat la rândul lui cu coronavirus, cere de pe patul de spital ca Spitalul Județean să nu fie transformat într-o unitate dedicată tratării pacienților Covid-19.

Pe aceeași temă

Flutur solicită Ministerul Sănătății ca noua clădire a Spitalului Județean unde se află secții cu aparatură modernă să rămână cu destinația inițială, iar bolnavii cu covid-19 să fie internați în pavilioanele vechi care adăpostesc secțiile de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative care cumulează 218 de paturi și au și secție proprie de ATI.

Flutur invocă faptul că județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori, are nevoie de spitalul nou „ca de aer pentru intervenții unice” care pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie.

Sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava, mai spune Flutur.

Ministerul Sănătății să doteze alte spitale din județ

„Sunt argumente de care trebuie să se țină cont pentru celelalte categorii de bolnavi. Nu trebuie blocate aceste secții. În legătură cu situația actuală socotesc și am cerut Prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanele existente, iar dacă, Doamne Ferește, va crește numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere și alte spitale din județ, la care Ministerul Sănătății să aloce fonduri de care e nevoie. Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare. Este o perioadă foarte grea pentru noi toți - pentru suceveni și pentru toată lumea. Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă. Îmi exprim speranța că toți cei care trebuie să decidă, vor ține cont de argumentele mele”, a scris Flutur într-un mesaj postat pe pagina Facebook a PNL Suceava.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22