Gigel Știrbu acuză CNCD de politizare și că nu-și mai îndeplinește atribuțiile

Redactia | 27.02.2018

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură și deputat PNL, acuză Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării că a devenit „o instituție de partid”, care are „antecedente în a albi premieri PSD”, făcând referire la decizia luată în cazul fostului premier Mihai Tudose.

Pe aceeași temă

 

„Ar fi fost într-adevăr o surpriză de proporții că instituția de stat numită Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să tragă concluzia evidentă că afirmația premierului Viorica Dăncilă despre „autiști” care „dezinformează” la Bruxelles constituia discriminare. Dar nu a fost să fie! CNCD a scos-o pe Viorica Vasilica „basma curată” și a hotărât în Colegiul Director din 26 februarie ca declarațiile sale ofensatoare se încadrează în limitele libertății de exprimare și nu constituie discriminare”, susține Știrbu, într-un comunicat de presă.

 

El susține că premierul Viorica Dăncilă ar fi trebuit să demisioneze „de urgență”, „având în vedere că a jignit cetățeni cu probleme de sănătate.”

 

„Să nu uităm că CNCD are antecedente în «a albi» premieri PSD, când - în urma cu doar câteva zile - l-a sancționat doar cu un avertisment pe Mihai Tudose pentru afirmația referitoare la fluturarea steagului secuiesc. Este o certitudine ca CNCD a devenit o instituție de partid și poate fi redenumită Consiliul Național pentru Încurajarea Discriminării, deși președintele în funcție a declarat că în România trebuie să ajungem la un nivel în care formatorii de opinie, fie că sunt politicieni sau jurnaliști, atunci când fac declarații discriminatorii să se retragă din viață publică. Dar una declara și alta înfăptuiește”, afirmă Știrbu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22