Pe aceeași temă
Liviu Dragnea s-a referit la sesizarea fostului premier la Curtea Constitutionala privind votul secret de la motiunea de cenzura.
Grindeanu a afirmat ca "sa iti ameninti propriii parlamentari, sa faci filtre la vot, sa-i obligi sa arate votul care, din punct de vedere constitutional" este inadmisibilsi poate ca Dragnea "vrea sa intrebe daca in Brazilia votul e la vedere".
Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca președinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moțiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor. Să îți ameninți propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituțional, este secret - toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple. Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.
Grindeau a facut aluzie la articolele publicate de RISE Project legate de relatia lui Dragnea cu Brazilia.
Liviu Dragnea a declarat miercuri, referitor la sesizarea lui Grindeanu la CCR pe tema votului secret de la motiunea de cenzura, ca nu are "pregatirea constitutionala a domnului Sorin Grindeanu" si ca votul secret "este o optiune pe care o folosesti sau nu".
"Eu cred ca pana la urma votul secret este o optiune pe care o folosesti sau nu. S-a votat cand secret, cand la vedere in Parlament, cred ca important este votul, cred ca un om care are personalitate, si au fost oameni cu mare personalitate, au votat invers, tot la vedere. Eu nu am pregatirea constitutionala a domnului Sorin Grindeanu, drept pentru care am rugat specialistii in Constitutie si in drept din Parlament si ei vor face materialul catre CCR", a completat Liviu Dragnea.
Conducerea Parlamentului a adoptat un punct de vedere pe care il va transmite Curtii Constitutionale si in care arata ca, la momentul formularii acestei sesizari, Grindeanu nu mai exercita atributiile functiei de prim-ministru "in plenitudinea lor", intrucat rezultatul motiunii de cenzura era deja publicat in Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.
Judecatorii Curtii Constitutionale urmeaza sa ia in discutie pe data de 12 iulie sesizarea depusa de fostul premier Sorin Grindeanu privind presupusa fraudare a votului de la motiunea de cenzura, cand au aparut doua voturi in plus fata de numarul anuntat de parlamentari care au votat.
Intr-o sesizare de trei pagini transmisa Curtii Constitutionale, Sorin Grindeanu le-a solicitat judecatorilor CCR sa ia in calcul faptul ca, prin motiune, s-a generat un "conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatie publice, datorita efectului direct al rezultatului votului la motiunea de cenzura".