Gruparea Dragnea exercită presiuni asupra Rise Project pentru a-si dezvalui sursele #Teleormanleaks

Redactia | 08.11.2018

PSD îi amenință pe jurnaliștii de la Rise Project cu amendă de 20 mil euro, încercând să-i intimideze și să oprească publicarea documentelor compromițătoare despre Gruparea Dragnea #Teleormanleaks.

Pe aceeași temă

Rise Project anunță că a primit somație de la o instituție a statului, după începerea publicării #Teleormanleaks care le-a solicitat „să divulgăm sursele și toate datele deținute”.

Mesajul RISE Project:

„Gruparea “Dragnea” încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni.

Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.

ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru - https://bit.ly/2DuyB5k

Președinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public.

Continuăm.”

*****

Rise Project a publicat, la începutul săptămânii, mai multe documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum. Este vorba despre conținutul unei valize, despre care jurnaliștii spun că a conţinut un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu, o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22