Pe aceeași temă
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, pe 11 martie, indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru reabilitarea a zece clădiri din Capitală încadrate în clasa de risc seismic 1, scrie G4Media.
Faţă de estimarea de acum jumătate de an, preţul plătit pentru fiecare imobil a crescut, în medie, cu 25%, majorarea punându-se pe seama deciziilor guvernului de majorare a salariului minim din construcţii la 3000 de lei brut. Pentru reabilitarea celor 10 clădiri banii vor ajunge la Compania Municipală Consolidări S.A., una dintre cele 22 de societăţi înfiinţate de Primăria Capitalei şi declarate ilegale.
Bugetul total se ridică la aproape 65 de milioane de lei (13 milioane de euro). În aceeaşi şedinţă de Consiliu General, 45 de imobile au fost transferate la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic de la Administraţia Fondului Imobiliar pentru relocarea celor care stau în clădirile pentru care urmează a începe reconsolidarea.
Motivaţia oficială pentru majorarea preţului pentru serviciile de reconsolidare a clădirilor bucureştene cu risc seismic este creşterea salariului minim din domeniul construcţiilor şi, implicit, manopera.
Mai exact, în expunerea de motive se arată că Agenţia Naţională de Achiziţii Publice permite ajustarea costurilor atunci când „intervine o situaţie imprevizibilă apărută oricând în perioada derulării procedurii de atribuire sau pe perioada executării contractului şi care nu au fost prevăzute la momentul încheierii contractului”.
articolul integral pe G4Media