Pe aceeași temă
Conform sursei citate, o mare parte a acestor bani vor merge spre plata datoriilor din anii trecuti. Societatea Română de Radiodifuziune va avea un buget de 383 milioane lei, aproape dublu faţă de cel din 2016, mai transmite Realitatea TV.
Televiziunea Romania pare sa fie destul de importanta pentru actuala putere, cu atat mai mult cu cat postul public si-a consolidat recent echipa de jurnalisti, aducandu-l in fata natiunii, in prime-time, pe Ionut Cristache, unul dintre reporterii Antena 3. Acesta realizeaza de cateva luni un talk-show la TVR, in care pare sa duca mai departe ceea ce a invatat la postul la care s-a format.
Discutiile pe tema datoriilor TVR au reaparut in spatiul public dupa ce Liviu Dragnea, presedintele PSD, a initiat o lege prin care erau eliminate 102 taxe nefiscale, printre care si taxa radio-tv.
Presedintele Iohannis s-a opus eliminarii acestei taxe, atacand legea la CCR si retrimitand-o Parlamentului. Presedintele a fost nevoit in cele din urma sa promulge legea, dupa ce aceasta a ajuns a doua oara la Cotroceni, fara ca parlamentarii sa tina cont de criticile presedintelui.
Angajatii Radio au criticat eliminarea taxei radio-tv si au amenintat ca vor protesta daca aceasta lege va intra in vigoare. Mai multi fosti presedinti ai TVR au criticat de asemenea eliminarea acestei taxe, considerand ca acest act reprezinta o amenintare la adresa democratiei din Romania.
Presedintele PSD a afirmat, in cadrul discutiilor care au avut loc in Parlament pe tema eliminarii taxei radio-tv, ca si in prezent Radioul si Televiziunea iau bani de la bugetul de stat si ca asta nu le afecteaza independenta. Dragnea a anuntat de asemenea ca anul viitor bugetul Radioului va ajunge la 480 milioane de lei si cel al Televiziunii la 620 de milioane de lei, mai mult decat in acest an, urmand sa fie infiintata o comisie parlamentara care sa verifice activitatea acestor institutii si sa faca modificarile legislative necesare unei functionari mai bune a acestora.