Guvernul îl retrage din postul de consul la Strasbourg pe fiul vitreg al lui Meleșcanu

Redactia | 23.01.2020

Guvernul îl va retrage joi din postul de consul la Strasborug pe Sorian Adrian Pîrvulescu, numit de tatăl lui vitreg în vara lui 2018.

Pe aceeași temă

Numirea lui Pîrvulescu a provocat un scandal la vremea respectivă pentru că a fost făcută printr-o hotărâre de guvern asemnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată chiar de tatăl vitreg, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Numirea a fost una cu scandal pentru că fostul ambasador al României în Maroc și Portugalia, Vasile Popovici, i-a făcut plângere penală lui Meleșcanu, reclamând că postul ar fi fost câștigat de el în decembrie 2016, în timp ce numirea lui Pârvulescu a fost făcută din semnătura tatălui vitreg.

Parchetul General (PG) a clasat în ianuarie acest an dosarul, potrivit unui răspuns al instituției, scrie G4Media.

În dosar era începută urmărirea penală pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu și conflict de interese, dar urmărirea penală viza doar faptele, in rem, nu și persoana.

Curtea Constituțională a declarat miercuri nelegală alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, în care a ajuns la propunerea PSD, în plin scandal cu partenerul ALDE, partid din care făcea parte Meleșcanu, care își anunțase ieșirea de la guvernare.

Tot miercuri, CCR a respins sesizarea lui Meleșcanu, făcută la scurt timp după alegerea sa la șefia Camerei Superioare, privind legalitatea constituirii completelor de trei judecători la Curtea Supremă. Dacă i-ar fi fost admisă sesizarea, consecința ar fi fost a unui adevărat cutremur în justiție, așa cum a provocat o sesizare similară făcută împotriva completurilor de cinci judecători, care a dus la rejudecarea multor dosare în care au fost obținute condamnări pentru corupție .

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22