Pe aceeași temă
Numirea lui Pîrvulescu a provocat un scandal la vremea respectivă pentru că a fost făcută printr-o hotărâre de guvern asemnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată chiar de tatăl vitreg, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.
Numirea a fost una cu scandal pentru că fostul ambasador al României în Maroc și Portugalia, Vasile Popovici, i-a făcut plângere penală lui Meleșcanu, reclamând că postul ar fi fost câștigat de el în decembrie 2016, în timp ce numirea lui Pârvulescu a fost făcută din semnătura tatălui vitreg.
Parchetul General (PG) a clasat în ianuarie acest an dosarul, potrivit unui răspuns al instituției, scrie G4Media.
În dosar era începută urmărirea penală pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu și conflict de interese, dar urmărirea penală viza doar faptele, in rem, nu și persoana.
Curtea Constituțională a declarat miercuri nelegală alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, în care a ajuns la propunerea PSD, în plin scandal cu partenerul ALDE, partid din care făcea parte Meleșcanu, care își anunțase ieșirea de la guvernare.
Tot miercuri, CCR a respins sesizarea lui Meleșcanu, făcută la scurt timp după alegerea sa la șefia Camerei Superioare, privind legalitatea constituirii completelor de trei judecători la Curtea Supremă. Dacă i-ar fi fost admisă sesizarea, consecința ar fi fost a unui adevărat cutremur în justiție, așa cum a provocat o sesizare similară făcută împotriva completurilor de cinci judecători, care a dus la rejudecarea multor dosare în care au fost obținute condamnări pentru corupție .