Guvernul introduce principiile de integritate la nivelul managementul companiilor de stat

Iulian Popescu | 14.01.2016

Premierul Dacian Cioloș a fost joi la Ministerul Energiei, unde a discutat, printre altele, despre introducerea principiilor de integritate și la societățile de stat cu management privat, după ce s-au constat mai multe situații ce au necesitat intervenții punctuale, dar care pot fi generalizate.

Pe aceeași temă

 

“Nu în ultimul rând, evident, am discutat despre guvernanţă corporativă, despre faptul că vom implementa la un număr de societăţi, în acest an, Ordonanţa 109 - vom face publice aceste măsuri- despre măsurile pe care le luăm pentru a implementa pe de-a întregul principiile de integritate în ceea ce priveşte managementul companiilor de stat. O parte din aceste măsuri au fost deja luate. Ceea ce ne dorim este să transformăm aceste intervenţii punctuale legate de situaţii care au reclamat o intervenţie exactă în chestiuni de principiu aplicate întregului sector”, a declarat ministrul Energiei, vlad Grigorescu, la finalul discuțiilor cu premierul.

 

Vizita premierului la Ministerul Energiei face parte din programul anunțat pentru discutarea planurilor sectoriale stabilite de Guvern.

 

La Energie, una dintre problemele centrale este elaborarea Strategiei Energetice a României, care va conține atât situația resurselor de care dispune țara, cât și proiectul folosirii acestora:

“Am avut astăzi o discuţie, aşa cum am mai spus, în cadrul pregătirii pentru implementarea planurilor de acţiune sectoriale pe fiecare minister (…)

Am discutat, în primul rând, despre pregătirea şi, sper eu, finalizarea în cursul acestui an a Strategiei Energetice a României, o strategie la care a început să lucreze deja guvernul precedent.

S-a ajuns într-un anumit stadiu şi obiectivul ar fi să finalizăm această strategie pentru ca România să poată ști cum stă, pe ce se bazează, care îi sunt perspectivele pe care şi le pregăteşte şi să poată să participe activ inclusiv la discuţiile privind constituirea Uniunii Energetice la nivel european, ştiind ce vrea de la această discuţie.

Următoarea temă este cea privind securitatea de aprovizionare energetică a României. Trebuie să lucrăm în cursul acestui an pentru a asigura securitatea de aprovizionare pentru anul acesta şi pentru anul viitor… să intrăm în iarna acestui an, la sfârşitul anului cu câteva chestiuni clarificate, să vedem cum putem avansa pe partea de interconectări.

Apoi am discutat despre piaţa energetică naţională, despre constituirea acestei pieţe concurenţiale - o să vă dea domnul ministru mai multe detalii -, despre energie şi mediu, despre energie regenerabilă, dar şi despre ce mai putem face pe acest domeniu, reducerea emisiilor ş.a.m.d. în acest an. Am discutat şi despre buna guvernare, aplicarea Ordonanţei 109, chestiunile de integritate în companiile energetice cu capital de stat sau capital majoritar de stat, şi aici vrem, mai multă claritate, mai multă transparenţă, un mandat clar pentru cei care reprezintă statul acolo. Dar îl las pe domnul ministru să vă dea mai multe detalii”, a declarat premierul Cioloș, la finalul întâlnirii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22