Hexi Pharma si-a retras cererea de intrare in insolventa

Dora Vulcan | 17.05.2016

Reprezentantii firmei Hexi Pharma si-au retras, marti, cererea de intrare in insolventa dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a interzis dizolvarea, reducerea capitalului social sau instrainarea activelor Hexi Pharma.

Pe aceeași temă

 

 

La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un dosar prin care firma Hexi Pharma solicita intrarea in insolventa. Potrivit informatiilor care apareau in cerere, societatea ar avea datorii de 23.426.229 lei. 

 

Reprezentantii firmei si-au retras cererea marti, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a interzis dizolvarea, reducerea capitalului social sau instrainarea activelor Hexi Pharma, informeaza Hotnews

 

Sentinta judecatoriei:

"Admite cererea Parchetului. Dispune fata de Hexi Pharma, pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, urmatoarele masuri preventive de la 16 mai pana la 14 iulie inclusiv: interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdictia fuziunii, divizarii sau reducerii capitalului social, interzicerea instrainarii activelor, interzicerea platilor si transferurilor banesti, cu exceptia celor necesare pentru plata utilitatilor si a salariilor, interzicerea producerii si comercializarii de produse biocide", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 5, hotararea nefiind definitiva.

Cererea procurorilor a fost inaintata instantei dupa ce Hexi Pharma a anuntat ca a demarat deja procedurile legale pentru inchidere si ca isi va retrage toate produsele de pe piata, precizand ca in urma rezultatelor potrivit carora produsele biocide ale companiei prezinta diferente in concentratii intre valoarea declarata si cea masurata, firma isi cere scuze public.

Procurorii de la Parchetul General au anuntat, marti, ca au dispus efectuarea a doua constatari tehnico-stiintifice asupra produselor ¬Hexi Pharma¬ in dosarul privind dezinfectantii diluati folositi in spitalele din Romania, una fiind realizata la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM) iar cealalta la Institutul Cantacuzino, au declarat surse judiciare.

Pana la acest moment, in dosar a fost pusa sub urmarire penala compania Hexi Pharma pentru "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

 

***

Testele coordonate de Guvern au aratat ca produsele furnizate de Hexi Pharma sunt neconforme. Probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM au aratat ca in unele cazuri substantele erau diluate de pana la zece ori, a declarat acum cateva zile, la Palatul Victoria, Victor Strimbu, secretar de stat in ministerul Sanatatii. Acesta a precizat ca produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat Parchetul General.

 

PICCJ a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Mai multe perchezitii au avut loc acum cateva zile la cladiri care apartin Hexi Pharma si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme.

 

In 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un dosar prin care firma solicita intrarea in insolventa, prima sedinta de judecata fiind stabilita pentru astazi. Potrivit informatiilor care apar in cererea de insolventa, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22