Hotnews: Demiterea conducerii ANCOM, modificată, cu sfidarea UE. Grindeanu, salariu de 7500 €

Dora Vulcan | 21.12.2017

Parlamentul a adoptat in aceasta saptamana modificari majore in privinta numirii si demiterii conducerii arbitrului telecom (ANCOM), dar si in privinta salarizarii conducerii acestei autoritati care reglementeaza piata de peste 4 miliarde euro a comunicatiilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Unul dintre amendamentele aprobate prevede ca respingerea in Parlament a raportului anual al ANCOM duce la demiterea conducerii autoritatii. Intr-o scrisoare oficiala transmisa luna trecuta de oficialii europeni autoritatilor romane si obtinuta de HotNews.ro se arata ca o astfel de prevedere ar putea afecta serios independenta acestei autoritati de reglementare, scrie Hotnews.ro.

 

 

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta 33/2017 prin care presedintele Iohannis a fost exclus din procedura numirii conducerii ANCOM a fost adoptat luni, 18 decembrie, de catre Senat, in calitate de Camera decizionala, cu o serie de amendamente care schimba semnificativ modul in care este numita si demisa conducerea arbitrului telecom.

 

 

Amendamentele au fost depuse si adoptate anterior in Comisia Economica de Senat in data de 14 decembrie. 

 

 

Cum va fi numita conducerea ANCOM: Si Guvernul a fost scos din procedura numirii conducerii acestei autoritati

 

 

Potrivit modificarilor, presedintele si vicepresedintii ANCOM vor fi numiti de catre Plenul reunit al celor doua Camere, cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor prezenti.

 

 

Senatul a modificat astfel prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 33/2017, adoptata tacit de catre Camera Deputatilor, conform careia presedintele si vicepresedintii ANCOM erau numiti pe baza propunerii Guvernului de catre cele doua Camere ale Parlamentului, informeaza Agerpres.

 

 

Acest amendament a fost depus de senatorul PSD Robert Cazanciuc si a fost adoptat cu unanimitate de voturi

 

 

De asemenea, conform amendamentelor adoptate de catre senatori, numirea presedintelui si a celor doi vicepresedinti ai ANCOM, cu nominalizarea functiilor, se face la propunerea comuna a Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor a Camerei Deputatilor si a Comisiei economice, industrii si servicii a Senatului.

 

 

articolul integral, pe Hotnews.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22