Pe aceeași temă
Nu s-a stabilit, inca, de cand vor intra in vigoare aceste modificari, una dintre variantele discutate fiind luna ianuarie 2017, titreaza Hotnews.ro.
La inceputul lunii iunie, dupa ce a fost votata de plenul Parlamentului in functia de presedinte-director general al TVR, Irina Radu a prezentat angajatilor un proiect, in care mentiona datorii la bugetul de stat de aproximativ 100 de milioane de euro, carora li se adauga cele la partenerii comerciali, alte aproape 50 de milioane de euro, audienta de pozitia opt sau chiar 10, dar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 de lei si aproape jumatate din platile din 2015 destinate salariilor.
Documentul, intitulat "Principii de reconstructie si functionare a SRTV", propunea, sub forma de concluzie, "in vederea definitivarii analizei situatiei SRTV si a Planului de redresare economica si de repozittonare a SRTV pe piata media" "constituirea unui grup de lucru - compus din membrii CA, CD si specialisti".
Datele de context conturau tabloul unei institutii cu datorii: "TVR are datorii la stat de cca 100 mil. Euro; TVR are datorii la parteneri comerciali de cca 50 mil. Euro". Mai mult, se reaminteste ca TVR are aceeasi taxa din anul 2003 (4 lei), cea mai mica din UE, dar si cea mai scazuta audienta/share dintre televiziunile EBU.
Dintre cele 2.500 de posturi, 2.423 erau ocupate in 31 mai 2016, cand TVR se afla in proces cu 2.100 de salariati in vederea acordarii indicelui de inflatie. 1.728 de persoane au castigat procesele cu hotarare definitiva, precizeaza documentul, iar 1.100 de persoane au executat silit conturile televiziunii. Media de varsta in TVR este de 46 de ani, iar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 lei, potrivit documentului.
Una dintre masurile concrete propuse de Irina Radu este redefinirea clara a fiecarui canal: "un canal generalist cu emisiuni care au aria maxima de adresabilitate (divertisment, filme, seriale, emisiuni sociale, anchete, reportaje, maxim trei-patru buletine de stiri), un canal de informatii si actualitate (cu o grila bazata pe stiri, talk-show, documentare, interviuri cu personalitatile momentului, emisiuni economice, date meteo, date financiare, materialele fiind furnizate de Bucuresti si de toate studiourile teritoriale), un canal cultural-educativ (cu o grila care sa prezinte de dimineata pana la ora 18.00 emisiuni culturale realizate de cele cinci studiouri teritoriale, emisiuni de cultura si traditii ale minoritatilor si dupa ora 18.00 - jurnale cu stiri culturale, filme, talkshow-uri de cultura, dezbateri pe temele zilei din cultura romaneasca, europeana