Pe aceeași temă
Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a cerut ICCJ inlocuirea masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins, marti, contestatia la decizia ca masura arestarii preventive indeplineste conditiile de legalitate astfel incat Alina Bica va ramane in arest. Decizia de marti a ICCJ este definitiva, relateaza ziare.com
In 18 decembrie, Instanta Suprema a decis ca Alina Bica sa fie judecata in stare de arest dupa verificarea legalitatii masurii arestarii preventive in dosarul in care a fost deferita justitiei, respectiv cel referitor la acordarea de despagubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitala.
"Mentine masura arestarii preventive a inculpatilor Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragos George, Alexandru Lacramioara, Nutiu Emil, Dumitrean Crinuta. In baza art. 207 alin. 2, alin. 4 si alin. 7 Cod procedura penala (introdus prin OUG nr. 82/2014) mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatii Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Vasilescu Oana si Gheorghe Stelian", se arata in decizia ICCJ de saptamana trecuta.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie AGERPRES, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).
In dosar, au fost deferiti justitiei pentru aceeasi fapta si alte persoane care erau in componenta Comisiei: Crinuta Dumitrean, presedinte ANRP, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru, toti in stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP, Catalin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, sef birou in MJ, toti sub control judiciar, si Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru coruptie in alta cauza.
De asemenea, au mai fost deferiti justitiei Emil Nutiu, in stare de arest preventiv, evaluator, si Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despagubirii, ambii pentru complicitate.
Dosarul a fost trimis spre judecare la ICCJ.
Procurorii au solicitat instantei mentinerea masurilor preventive dispuse in cazul inculpatilor, dar si cea a sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile si sumelor de bani apartinand acestora.