ICCJ anunță că pe 11 iunie ar putea finaliza dosarul fostei șefe DIICOT, Alina Bica

Redactia | 02.04.2018

Pe 11 iunie, instanța ar putea rămâne în pronunțare în dosarul în care fostă șefă DIICOT, Alina Bica, contestă condamnarea de patru ani de închisoare. Completul de cinci judecători a anunțat că va audia ultimii martori, iar avocații vor spune concluziile finale.

Pe aceeași temă

 

 

Instanța i-a citat la acest termen ca martori pe procurarea Silvia Ștefănescu, judecătorul Mihai Udroiu, milionarul Ovidiu Tender și pe soția acestuia, Nicoleta Tender și pe fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții, Ana-Maria Topoliceanu.

 

De asemenea, magistrații au arătat că la acest termen, în funcție de cum vor decurge audierile, avocații să fie pregătiți pentru a prezenta concluziile finale. Alina Bica n-a fost prezentă la termenul de astăzi, fiind plecată în Costa Rica.

 

Fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată, pe 29 noiembrie 2017, de instanța supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat, decizia nefiind definitiva.

 

În dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de procurorii DNA de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom, precum si de abuz in serviciu.

 

Dosarul a ajuns la ICCJ in iunie 2015, judecarea a inceput in septembrie 2015 si s-a incheiat dupa 15 termene, in 23 noiembrie 2016.

 

In rechizitoriu, procurorii sustin ca in 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT - Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.

 

"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta (...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii.

 

Procurorii sustin ca, la cererea de ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22