ICCJ anunță că pe 11 iunie ar putea finaliza dosarul fostei șefe DIICOT, Alina Bica

Redactia | 02.04.2018

Pe 11 iunie, instanța ar putea rămâne în pronunțare în dosarul în care fostă șefă DIICOT, Alina Bica, contestă condamnarea de patru ani de închisoare. Completul de cinci judecători a anunțat că va audia ultimii martori, iar avocații vor spune concluziile finale.

Pe aceeași temă

 

 

Instanța i-a citat la acest termen ca martori pe procurarea Silvia Ștefănescu, judecătorul Mihai Udroiu, milionarul Ovidiu Tender și pe soția acestuia, Nicoleta Tender și pe fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții, Ana-Maria Topoliceanu.

 

De asemenea, magistrații au arătat că la acest termen, în funcție de cum vor decurge audierile, avocații să fie pregătiți pentru a prezenta concluziile finale. Alina Bica n-a fost prezentă la termenul de astăzi, fiind plecată în Costa Rica.

 

Fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată, pe 29 noiembrie 2017, de instanța supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat, decizia nefiind definitiva.

 

În dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de procurorii DNA de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom, precum si de abuz in serviciu.

 

Dosarul a ajuns la ICCJ in iunie 2015, judecarea a inceput in septembrie 2015 si s-a incheiat dupa 15 termene, in 23 noiembrie 2016.

 

In rechizitoriu, procurorii sustin ca in 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT - Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.

 

"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta (...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii.

 

Procurorii sustin ca, la cererea de ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22