Pe aceeași temă
Instanța i-a citat la acest termen ca martori pe procurarea Silvia Ștefănescu, judecătorul Mihai Udroiu, milionarul Ovidiu Tender și pe soția acestuia, Nicoleta Tender și pe fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții, Ana-Maria Topoliceanu.
De asemenea, magistrații au arătat că la acest termen, în funcție de cum vor decurge audierile, avocații să fie pregătiți pentru a prezenta concluziile finale. Alina Bica n-a fost prezentă la termenul de astăzi, fiind plecată în Costa Rica.
Fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată, pe 29 noiembrie 2017, de instanța supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat, decizia nefiind definitiva.
În dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de procurorii DNA de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom, precum si de abuz in serviciu.
Dosarul a ajuns la ICCJ in iunie 2015, judecarea a inceput in septembrie 2015 si s-a incheiat dupa 15 termene, in 23 noiembrie 2016.
In rechizitoriu, procurorii sustin ca in 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT - Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.
"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta (...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii.
Procurorii sustin ca, la cererea de ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012.