Pe aceeași temă
Fostul parlamentar a fost dus acolo imediat ce magistraţii au decis reţinerea sa pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.
Judecătorii sârbi spun că tratează cazul lui Sebastian Ghiţă cu maximă atenţie.
„S-a dispus reţinerea lui pentru două luni, pentru că magistraţii suspectau că ar putea fugi pe perioada procedurilor de extrădare. Decizia poate fi contestata de avocatul său în termen de trei zile, începând cu 14 aprilie. Potrivit legilor noastre, în termen de 18 zile, autorităţile române trebuie să trimită scrisoare de derogare şi actele necesare, termen care poate fi prelungit până la maximum 40 de zile. În cazul în care România nu trimite documentele la timp, Sebastian Ghiţă va fi eliberat”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Înaltei Curți de Justiție din Belgrad, Bojana Stankovici, conform Digi24.
Derularea evenimentelor este urmărită şi de presa din Serbia.
„Extrădarea lui este de interes pentru noi fiindcă, în acest moment, noi aşteptăm, de un an o decizie a Curţii Franceze pentru Ramush Haradinaj (n.r. originar din Bulgaria), care e acuzat de crime teribile în Kosovo”, a explicat Bojana Mladenovic, jurnalistă la postul public RTS.
Potrivit legilor din Serbia, Sebastian Ghiţă ar putea sta în arest preventiv cel mult un an, în cazul în care judecătorii vor respinge contestaţia apărătorului său.