Imagini de la închisoarea lui Ghiţă. Dacă documentele nu ajung la timp, el va fi eliberat

E.b. | 19.04.2017

Sebastian Ghiţă rămâne în Penitenciarul Okruzni Zatvor din Belgrad, până când autorităţile din Serbia şi România vor lua o decizie în privinţa lui.

Pe aceeași temă

 

Fostul parlamentar a fost dus acolo imediat ce magistraţii au decis reţinerea sa pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

 

Judecătorii sârbi spun că tratează cazul lui Sebastian Ghiţă cu maximă atenţie.

 

„S-a dispus reţinerea lui pentru două luni, pentru că magistraţii suspectau că ar putea fugi pe perioada procedurilor de extrădare. Decizia poate fi contestata de avocatul său în termen de trei zile, începând cu 14 aprilie. Potrivit legilor noastre, în termen de 18 zile, autorităţile române trebuie să trimită scrisoare de derogare şi actele necesare, termen care poate fi prelungit până la maximum 40 de zile. În cazul în care România nu trimite documentele la timp, Sebastian Ghiţă va fi eliberat”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Înaltei Curți de Justiție din Belgrad, Bojana Stankovici, conform Digi24.

 

Derularea evenimentelor este urmărită şi de presa din Serbia.

 

Extrădarea lui este de interes pentru noi fiindcă, în acest moment, noi aşteptăm, de un an o decizie a Curţii Franceze pentru Ramush Haradinaj (n.r. originar din Bulgaria), care e acuzat de crime teribile în Kosovo”, a explicat Bojana Mladenovic, jurnalistă la postul public RTS.

 

 

 

 

 

Potrivit legilor din Serbia, Sebastian Ghiţă ar putea sta în arest preventiv cel mult un an, în cazul în care judecătorii vor respinge contestaţia apărătorului său.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22