Imperiul medicului Lucan, «o formă de sclavie»; dosarul a pornit de la un deputat USR

E.b. | 30.12.2017

Dosarul medicului Mihai Lucan a pornit de la sesizările depuse de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acuzaţiile formulate de Ungureanu la adresa cunoscutului medic urolog sunt susţinute şi de Silviu Moga, managerul ICUTR.

Pe aceeași temă

 

Ungureanu a colaborat cu Lucan între anii 2002 şi 2003, perioadă în care a fost angajat în funcţia de asistent social clinician la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (ICUTR).  Alte mărturii care vin în completare sunt cele ale managerului ICUTR, Silviu Moga, scrie Adevărul.


Acuzaţiile formulate de Ungureanu la adresa cunoscutului medic urolog sunt susţinute şi de Silviu Moga, managerul ICUTR.

 

Moga a colaborat timp de 15 ani cu Lucan, începând din 2002, la institut, dar şi la clinica privată deţinută de acesta, Lukmed. 

 

„Am colaborat cu domnul Lucan din 2002, când am fost angajat la ICUTR, iar ulterior şi la clinica acestuia. Practic, aproape tot personalul de la institut a fost obligat să lucreze şi la clinica privată Lukmed. Era o formă de sclavie modernă. Lucan doar venea şi le spunea rezidenţilor: «Tu de azi să vii la clinică». Aşa i se adresa unui rezident. Şi nu puteai spune nu, fiindcă riscai. Din acel moment erai marginalizat şi suspus unor şicane permanente. Se ajungea până acolo încât cei care îl refuzau nu mai aveau acces la blocul operator. 


Practic nu mai aveau cum să avanseze şi să se perfecţioneze pe plan profesional”, a dezvăluit managerul ICUTR, conform Adevărul


Acele resterilizate îşi pierdeau din proprietăţi Silviu Moga a vorbit şi despre felul în care Lucan şi-a construit un adevărat imperiu, prin „căpuşarea” institutului. De altfel, ICUTR a ajuns în pragul falimentului din cauza managementul defectuos din ultimii ani şi din cauza colaborării impuse de fosta conducere cu clinica privată Lukmed. 

 

Domnul Lucan făcea economie pentru a creşte profitul. S-a ajuns până acolo încât resteriliza chiar şi acele aparatului prin care se făceau intervenţiile de criogenie. Asta deşi se ştie că prin resterilizare acele ace riscă să-şi piardă unele proprietăţi, plus că apare şi riscul ca pacienţii să se infecteze. De asemenea, prin resterilizare erau afectate proprietăţile acului de distrugere a ţesutului tumoral”, a precizat Moga. 

 

Silviu Moga a dezvăluit şi modul prin care pacienţii erau direcţionaţi spre clinica lui Lucan, în detrimentul insistutului. Astfel, a mai spus Moga, ICUTR pierdea sume importante, iar banii ajungeau în conturile Lukmed.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22