Încercările lui Dăncilă și Dragnea de a explica remanierea s-au transformat în bâlbe penibile

Redactia | 19.11.2018

Explicațiile încercate de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă după ședința CEx a PSD în care s-a decis remanierea guvernamentală au fost total neconvingătoare.

Pe aceeași temă

Premierul a spus că schimbările survin pentru că „vrem o impulsionare a activității în anumite domenii. Preluăm președinția UE și avem nevoie de oameni cu experiență mai multă, cu implicare mai multă, acesta e un motiv. Până acum 80% din obiectivele din programul de guvernare sunt în curs de realizare. În unele domenii e loc de mai bine”.

La întrebarea cum de au reapărut miniștri din celelalte guverne PSD, și care au fost schimbați tocmai pentru nu performau, premierul a spus că „aceste propuneri vin tocmai pentru că avem nevoie de experiența unor persoane care au fost miniștri, oameni care să știe să ducă negocierile. Faptul că au fost miniștri le dă un avans față de un avans care nu au avut această experiență. Eu vreau să nu privesc înapoi. Cred că vor performa”

Premierul a spus că nu e nicio o contradicție că remanierea se face cu atât de puțin timp înainte de preluarea președinției Consiliului UE. „Fiecare ministru va prelua din mers dosarele. Chiar azi Comisia Europeană a declarat că România e pregătită. Nu cred că va fi vreo problemă”.

Referitor la raportul MCV și rezoluția adoptată de Parlamentul European, Liviu Dragnea a refuzat să răspunde ce va face Parlamentul: „Eu susțin foarte mult ca România să acționeze, să legifereze exact așa cum o face fiecare stat european. Mai pe larg despre MCV şi rezoluţia din PE mâine, cel târziu poimâne, pentru că acum avem de discutat, mai ales după ce s-a întâmplat şi la Paris, din nefericire", a afirmat Dragnea, făcând trimitere la rezoluţia PE în care România era criticată pentru intervenţia jandarmilor de la mitingul din 10 august, dar şi la violenţele de la protestele din Franţa din weekend.

La o altă întrebare, care a suscitat un interes deosebit în ultimul timp, mai ales că este pionul de bază în schimbările sistemului judiciar, și a fost criticat intens de lideri PSD, de ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, premierul Dăncilă nu a dat explicații coerente.

„De ce a rămas Tudorel Toader în guvern” a sunat direct întrebarea. „Pentru că în urma evaluării am considerat că trebuie să rămână în Executiv” a răspuns Dăncilă. La insistențele jurnaliștilor de a afla în ce a constat această evaluare sau care au fost criteriile, premierul a refuzat să răspundă, repetând aceasi frază, că Toader a corespuns evaluării.

Rugată să explice ce o califică pe Lia Olguța Vasilescu pentru portofoliul de la Transporturi, premierul Dăncilă nu a știut ce să răspundă. „A dus la bun sfârșit legi importante -legea salarizării, a pensiilor. Are experiență în administrația publică, a fost primar al Craiovei, aceste două lucruri o pot califica. Haideți să o lăsăm să vedem ce rezultate obține și pe urmă o judecăm”, a îngăimat Dăncilă.

Despre înlăturarea lui Mihai Fifor de la ministerul Apărării nu au mai fost necesare explicații pentru că acesta și-a dat demisia, pentru că brusc l-a apucat dragostea de partid și a fost numit într-o funcție fantomatică.

„Am ajuns la concluzia că, având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că pot avea un rol mai bun la partid. Cred că a reuși să revitalizăm departamentele Consiliului Național va însemna un lucru extraordinar pentru partid”, a declarat fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22