Pe aceeași temă
Printul Paul revendica din nou castelul Peles, ferma Baneasa si padurea Snagov, dar si mai multe proprietati de lux din Bucuresti, despre care sustine ca are dreptul sa le imparta cu regele Mihai.
"In toate tarile, cand a murit Carol al II-lea, s-a deschis masa succesorala, tatal meu cu regele Mihai. S-a deschis in anii '50, '60 in Portugalia, in Franta, in Germania, in Elvetia si in Anglia. Oamenii nu prea stiu asta. Si aici trebuie sa se deschida masa succesorala exact la fel. Nu s-a facut, asta e problema. S-au dat Peles, toate proprietatile fara sa se fi deschis masa succesorala. Asta nu este corect, nici legal. Am deschis acum. Am auzit ca vreau sa iau toata tara. Nu e adevarat. Pe lista de proprietati sunt proprietati care au apartinut lui Carol al II-lea si Elisabetei si ar trebui sa fie impartite impreuna cu Mihai. Tata a murit si sunt eu si Mihai, atat", a declarat, joi, citat de Mediafax, Paul Phillipe al Romaniei.
Printul Paul este de parere ca masa succesorala nu a fost deschisa pentu ca s-a intervenit politic si spera ca va putea plati taxa de timbru in valoare de aproximativ doua milioane de euro la finalul procesului.
"Trebuie facut corect, prin lege. Asta trebuia facut de la inceput. Dar politic s-a intervenit undeva, politic s-a amestecat. (...) Vedem, facem un apel, poate fi platit la sfarsit. Am inteles ca asa s-a facut in cateva cazuri, s-a platit la sfarsit. Daca nu, trebuie sa gasim ceva. Asta e legal, nu ne pot spune ca nu putem deschide masa succesorala. Nu poti sa dai tot unei parti din familie si celeilalte parti nimic. Eu sunt mostenitor al lui Carol al II-lea, egal cu Mihai", a mai precizat printul Paul.
***
Autointitulatul print Paul de Romania (Paul Lambrino) si omul de afaceri Remus Truica au fost trimisi in judecata, in luna mai a acestui an de Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov.
Paul Lambrino "de Romania" si omul de afaceri Remus Truica au fost trimisi in judecata, in stare de arest la domiciliu, de Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov, se arata intr-un comunicat de presa transmis miercuri de DNA. In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata 20 de persoane, printre care jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Rosu si magnatul israelian Beny Steinmetz, precum si o firma.
Prejudiciul total in dauna statului roman inregistrat in acest dosar este de 145.398.569 euro.
Printul Paul este acuzat de cumparare de influenta, in forma continuata, spalare de bani, in forma continuat si complicitate la abuz in serviciu.
DNA precizeaza ca prin activitatea infractionala desfasurata s-a reusitretrocedarea abuziva a Padurii Snagov, cauzandu-se un prejudiciu in dauna statului roman de 9.523.769 euro, precum si a Fermei Regale Baneasa, cu un prejudiciu in dauna statului roman de 135.874.800 euro.Ambele sume, totalizand 145.398.569 euro, reprezinta totodata un folos necuvenit pentru inculpatii Paul Philippe Al Romaniei, Remus Truica si asociatii acestuia in grupul infractional, noteaza DNA.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
Acuzatiile retinute in sarcina inculpatilor vizeaza infractiuni comise in perioada 2006 -2013 in diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), in interesul obtinerii unor imobile de o valoare deosebita, intre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe.
Pe de o parte, inculpatul Paul Philipe Al Romaniei a cumparat influenta pe care inculpatul Truica Remus o avea asupra diferitilor functionari de la institutiile publice care detineau cele doua proprietati. Pe de alta parte, inculpatul Truica Remus a prezentat ¬afacerea¬ unor persoane potente din punct de vedere financiar, cu care s-a asociat, constituind un grup infractional, pentru a se implica in demersurile infractionale, singura cale in obtinerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al Romaniei le revendica in mod nelegal.
Astfel, incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatii Truica Remus, Rosu Robert Mihaita, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de Al Romaniei Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici. Inculpatii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi Si Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infractional: primii trei in anul 2007, ultimul in anul 2011.