Institutului Cantacuzino trece din nou in subordinea Ministerului Sănătății

Vlad Toma | 09.12.2016

Institutul Cantacuzino trece din nou in subordinea Ministerul Sanatatii, la doi ani dupa ce a fost trecut in subordinea Ministerului Educatiei.

Pe aceeași temă

 

"Este un demers firesc pentru începerea procesului de revitalizare a producției tradiționale de seruri și vaccinuri. În același timp, activitatea de diagnostic ce se derulează în prezent va fi mult mai bine conectată cu necesitățile sistemului de asistență medicală", anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

 

Conform sursei citate, "institutul deține în prezent cea mai puternică bază tehnică de cercetare în microbiologie, epidemiologie moleculară şi imunologie din ţară."

 

"Încă din 1901, când a fost numit profesor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, profesorul Cantacuzino a creat și condus "Laboratorul de Medicină Experimentală". În anul 1904 s-a demarat producția serului antistreptococic si apoi a serului antidizenteric, primele două dintr-o lungă serie de vaccinuri produse de Institutul Cantacuzino," mai arata Ministerul Sanatatii.

 

Angajatii Institutului Cantacuzino au protestat anul trecut solicitand presedintelui Klaus Iohannis sa se implice in aceasta problema pentru a impiedica desfiintarea institutului. Acestia au semnat o petitie pe care au trimis-o presedintelui:

 

"Vorbim despre Romania lucrului bine facut si despre un institut care: a salvat milioane de vieti, isi pastreaza importanta in sanatatea publica (in prevenirea si combaterea bolilor infectioase in cadrul programelor de sanatate publica), este implicat in invatamantul medical de inalta calitate (studenti si medici), este un important centru de diagnostic microbiologic, este una dintre cele mai importante structuri de interventie in caz de epidemii si atacuri bio-teroriste, de o mare importanta pentru siguranta nationala, are un rol esential in blocarea cresterii preturilor pentru vaccinuri", se arata in petitia transmisa presedintelui.

 

Iohannis a vizitat atunci institutul si le-a transmis angajatilor ca disparitia acestui institut este inadmisibila si ca va incerca sa clarifice lucrurile.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22