Întâlnire a liderilor PNL, USR și PMP pentru pregătirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului

Redactia | 14.11.2018

Președintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit la Parlament cu ceilalți lideri ai opoziției, Dan Barna (USR) și Eugen Tomac (PMP), pentru a face o primă evaluare referitoare succesul unei moțiuni de cenzură.

Pe aceeași temă

Potrivit surselor politice, citate de HotNews.ro, așa cum arată evaluarea actuală, Opoziția se bazează pe 30 până la 42 de parlamentari anti-Dragnea din "zona PSD".

Astfel, fiecăruia dintre cei trei lideri de partid i-a fost "alocată" o zonă de negociere cu parlamentari din majoritate.

Pentru ca moțiunea să treacă, pe lângă voturile PNL+USR+PMP, este nevoie de alte 67 de voturi.

Orban a declarat marți, după publicarea raportului MCV la adresa României și votul din Parlamentul European privind statul de drept din țara noastră, că vor fi intensificate negocierile cu celelalte partide în perspectiva depunerii unei moţiuni de cenzură, care este acum "și mai aproape".

Întâlnirea liderilor opoziției a fost confirmată pentru G4media.ro de președintele USR, Dan Barna, care a spus că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă urmează să fie depusă în perioada următoare. El a spus că prima opțiune în cazul demiterii Executivului este declanșarea alegerilor anticipate dacă acest lucru va fi posibil.

Solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu a diminuat potențialul opoziției de a obține voturi de la ALDE, deoarece acesta este șantajat de Dragnea cu ridicarea imunității în Senat, Cameră în care PSD deține singur majoritatea absolută, au mai explicat sursele citate.

Tot miercuri, USR și Mișcarea România Împreună au transmis un apel comun pentru demiterea Guvernului Dăncilă și declanșarea de alegeri anticipate, argumentând că este singura formă democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: ”gașca infracțională Dragnea sau România europeană!”

Cei de la PMP fac apel de mai multe săptămâni pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22