Pe aceeași temă
Actul normativ prevede ca grupa mare din invatamantul prescolar, invatamantul primar, gimnazial si invatamantul liceal devin obligatorii pana in 2020.
„Invatamantul general obligatoriu cuprinde invatamantul primar, invatamantul gimnazial si primii doi ani ai invatamantului secundar superior. Invatamantul secundar superior si grupa mare din invatamantul prescolar devin obligatorii pana cel mai tarziu in anul 2020, grupa mijlocie pana cel mai tarziu in anul 2023, iar grupa mica pana in anul 2030. Frecventarea invatamantului obligatoriu poate inceta la forma cu frecventa la 18 ani", se stipuleaza in actul normativ.
Tot luni, seful statului a promulgat si o alta lege care vizeaza modificarea Legii educatiei nationale. Actul normativ vizeaza organizarea functionarii liceelor cu profil agricol in subordinea Ministerului Agriculturii si in coordonarea Ministerului Educatiei Nationale.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat (cameră decizională) anul trecut, pe 7 mai (cu 76 de voturi pentru și 27 împotrivă). Președintele României l-a contestat la Curtea Constituțională pe 7 iunie, pe motive de tehnică legislativă. Judecătorii CCR au admis sesizarea și au declarat actul neconstituțional, pe motiv că fusese adoptat în aceeași zi cu alte două modificări ale aceleiași legi și că nu fuseseră corelate între ele. Aceste modificări (obiecții ridicate de Președintele României). Întoarsă automat la reexaminare în toamnă, legea a fost votată pe 12 decembrie de Cameră. Pe 4 martie a ajuns pe ordinea de zi-vot final la Senat. Senatul a adoptat-o și a retrimis-o la promulgare. Președintele nu poate respinge de la promulgare un proiect de lege decât o singură dată.