Iohannis, radiat din Cartea Funciara, nu mai este proprietarul casei din centrul Sibiului

Dora Vulcan | 18.04.2016

Presedintele Klaus Iohannis nu mai este proprietarul casei din centrul Sibiului pentru care se judeca de mai multi ani, fiind radiat din Cartea Funciara, a declarat directorul Oficiului National de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Sibiu.

Pe aceeași temă

 

 

Presedintele ONCPI Sibiu, Puiu Nicolae Fesan, a declarat pentru Agerpres, citat de Hotnews, insa, ca presedintele mai are doua cai de atac. 

 

Oficiul de Cadastru a primit, la inceputul acestei luni, cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei din centrul Sibiului, pierduta in instanta anul trecut.

 

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu a fost cea care a formulat, pe 25 martie, cererea de radiere din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis.

Familia Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov procesul privind acest imobil din centrul Sibiului, acum mai bine de 5 luni, depunand o contestație în anulare in urma acestei decizii.

 

Familia Iohannis a cerut stramutarea dosarului invocand "presiunea - atat directa, cat si indirecta - pe care a exercitat-o presa locala asupra judecatorilor Curtii de Apel Brasov".

 

RISE Project arata intr-o analiza publicata in februarie ca statul roman intarzie sa isi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotarare irevocabila, in urma cu trei luni, iar presedintele incaseaza in continuare chiria imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat de Curtea de Apel din Brasov.

 

In noiembrie 2015, Tribunalul Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul orasului Sibiu, iar recursul formulat de familia Iohannis a mentinut aceasta decizie.

 

Imobilul, situat pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29, este trecut in declaratia de avere a lui Iohannis ca avand o suprafata de 166 de mp si a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, nascuti in comuna Porumbacu de Jos. Dupa decesul acestora, in anii 70, averea le-a trecut in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat cativa ani mai tarziu, fara a avea copii.

 

Prin urmare, si casa de pe strada  Nicolae Balcescu din Sibiu a trecut in proprietatea Statului Roman. In 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumparat de chiriasi.

 

Doi ani mai tarziu, contractele de vanzare-cumparare ale acestor fosti chiriasi au fost anulate de instanta, la cererea lui Ioan Bastea, care a aratat ca este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al sotilor Ghenea.

 

Dupa anularea acestor contracte, casa ajunge in proprietatea familiei Iohannis, care cumpara si partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi, ramasi fara locuinte, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22