Iohannis va avea avion. Comisia pentru achiziționarea flotilei prezidențiale, în CSAT

Iulian Popescu | 16.03.2016

În şedinţa CSAT de marți a fost prezentată comisia care se va ocupa de această achiziţie, iar la prima rectificare bugetară vor fi alocaţi şi banii necesari pentru ca avionul să fie cumparat până la sfârşitul acestui an.

Pe aceeași temă

 

“Am fost ieri în CSAT, acum am făcut o prezentare a comisiei numite care este planul de acţiune, nu s-a vorbit despre bugetare.

Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget şi nici nu avea cum pentru acest lucru, comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta, s-au făcut doar paşii de lucru, ce se va merge, când se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAP-ul o procedură specială pentru această achiziţie care, probabil, din motive de economie va fi una "govern to govern" cu unul din statele europene şi cam acestea sunt punctele. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după ședința de guvern de miercuri.

 

Reporter: Deci veţi cumpăra, pe înţelesul tuturor, de la alt guvern din Uniunea Europeană. Aţi luat legătura cu cineva în acest sens?

Dan Costescu: Nu, asta spuneam, este o procedură pe care o va face ANAP, pentru că este o procedură nereglementată, şi vom lua legătura cu toate guvernele comunităţii europene. Mai trebuie spus aici că o aeronavă prezidenţială de obicei se cumpără după trei sau patru ani, cel puţin trei-patru ani de zbor pentru că sunt... atunci am un anumit istoric al aeronavei şi pot să ştiu despre ea mai multe. Spre asta se îndreaptă şi obiectivele noastre, dacă ne întrebaţi ce vrem, aeronavă nouă sau una folosită, practica este să iei o aeronavă care a zburat cel puţin trei-patru ani pentru a avea istoricul clar.

 

Reporter: Aţi spus "o primă" aeronavă. Să înţelegem că vor fi mai multe?

Dan Costescu: Este rostul comisiei de a stabili structura flotilei când vom începe, structura flotilei prezidenţiale. Vă pot spune... Nu vă pot anticipa, pentru că am o comisie de 20 de oameni cu peste şapte sau opt ministere, cu specialişti în aviaţie, nu mă pronunţ înainte de a-şi da dânşii o opinie, dar vă pot spune că practica europeană este să aibă flotile între trei şi cinci aeronave; practica europeană, de la care nici noi nu putem să ne abatem, aşa este afară. O să vedem, pentru că noi, de obicei, suntem mai zgârciți decât ceilalţi şi probabil că vom avea mai puţine.

 

Reporter: S-a stabilit şi ce fel de aeronavă va fi?

Dan Suciu: V-am explicat foarte clar, cred că procedura a fost foarte clară. Urmează o procedură, se vor stabili toate detaliile atunci...

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22