Ion Ganea, fost lucrator al Securitatii, este senator al PMP in urma redistribuirii

E.b. | 16.12.2016

Ion Ganea, fost lucrator al Securitatii, dupa cum a anuntat CNSAS in urma cu o saptamana, a obtinut un mandat de senator in judetul Tulcea, din partea PMP, in urma redistribuirii.

Pe aceeași temă

 

 

Cu toate acestea, Ganea neaga ca a fost lucrator al Securitatii si sustine ca, de fapt, a fost ofiter de informatii in cadrul unui serviciu de contraspionaj al statului roman, scrie ziare.com.

 

"Nu am colaborat cu Securitatea inainte de anul 1989, ci am fost ofiter de informatii in cadrul unui serviciu de contraspionaj", a declarat joi, Ion Ganea.

 

El a mai spus ca a lucrat timp de aproximativ 30 de ani in serviciul de contraspionaj al statului roman si ca nu intentioneaza sa anuleze in instanta decizia CNSAS potrivit careia a fost lucrator al Securitatii.

 

"Eu nu ma pot regasi in Parlament alaturi de persoane cu probleme penale. Din cauza lor riscam ca institutiile Justitiei sa fie controlate si folosite in interesul lor", a mai spus Ganea.

 

Potrivit lui, in acest context trebuie inteleasa declaratia pe propria raspundere inregistrata la Biroul Electoral Judetean (BEJ) odata cu depunerea candidaturii la alegerile parlamentare, declaratie potrivit careia nu a fost lucrator sau colaborator al Securitatii care a functionat in Romania inainte de decembrie 1989.

 

"Potrivit declaratiei inregistrata la BEJ inca din perioada de primire a candidaturii, declaratie aflata in original la Birou, al doilea exemplar in original transmis la CNSAS, domnul Ganea a mentionat ca nu a indeplinit calitatea de lucrator sau colaborator (al Securitatii - n.red.) ", a precizat purtatorul de cuvant al BEJ, judecator Daniel Nicola-Gheorghiu.

 

CNSAS a anuntat in urma cu o saptamana ca sase din candidatii la alegerile parlamentare din 11 decembrie au decizii definitive de colaborator sau lucrator al fostei Securitati. Printre acestia se afla si Ion Ganea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22