Iordache, după decizia Curții Constituționale: Există o lege și Înalta Curte trebuie să o respecte

Redactia | 07.11.2018

Președintele comisiei privind legile justiției, Florin Iordache, a declarat miercuri, după decizia CCR că "există o lege şi Înalta Curte trebuie să o respecte".

Pe aceeași temă

”În cazul dosarelor care au fost soluţionate le va da posibilitatea celor nemulţumiţi să solicite în instanţă faptul că acel complet a fost nelegal constituit", a spus miercuri Iordache după decizia CCR, transmite Hotnews.ro.

"Comunicatul a spus că se aplică de îndată. Asta înseamnă că aceste dosare care se află pe rol acum trebuie toţi cei 5 să fie traşi la sorţi, iar dosarele care au fost soluţionate, fără îndoială, dau posibilitatea celor nemulţumiţi să solicite în instanţă faptul că acel complet a fost nelegal constituit", a declarat Iordache la Parlament.

Întrebat ce se va întâmpla cu dosarele pe rol şi cum vor fi afectate în urma deciziei CCR, Iordache a spus că se aşteaptă motivarea Curţii.

"Aşteptăm şi noi motivarea, nu am văzut decât comunicatul(...) Până și Înalta Curte trebuie sã respecte legea. Dacã Parlamentul în aceastã vară a stabilit un lucru, cum se compun completurile, nu poate pe lângă lege un colegiu de conducere, condus la un moment dat de doamna Stanciu. Dacă noi am dat o lege și am spus cã din 23 iulie acest an a intrat în vigoare și trebuia să se constituie completurile prin tragere la sorți la ÎCCJ, nu credeți că și Înalta Curte ar trebui sã respecte o lege? Din câte știu eu, din 2014 ar fi trebuit, odată cu mica reformă, ar fi trebuit să intre în vigoare această prevedere cu tragerea la sorți și cu completurile de cinci, pentru că altfel, așa cum am stabilit noi la un moment dat în Codul de procedură penală, și exista și până acum, chiar există o cauză de revizuire a dosarelor de nelegalitatea compunerii completelor", a mai spus Iordache.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22