Pe aceeași temă
Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta, transmite ANP într-un comunicat remis Revistei 22.
Cei 33 de angajaţi identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, urmând a fi testaţi pentru SARS-CoV-2, în cursul acestei zile.
De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză.
În eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie, se mai spune în documentul citat.
Cei 497 de deţinuţi au fost izolați de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie.
De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor.
În urmă cu o zi, ANP anunța că polițistul de penitenciare „a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască, mănuși), și nu a intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte. Testarea specifică a survenit ca urmare a prezentării unei stări febrile, simptomatologia indicată nemanifestându-se în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu” și că „polițistul de penitenciar se afla la domiciliu, conform planificării, din data de 13.04.2020”.