Jud.Dumbravă, despre Horia Georgescu: Stătea cu serviciile la un trabuc. Vai de steaua lui!

Dora Vulcan | 23.03.2018

Fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbravă, critică prestația televizată de joi seara a fostului președinte al ANI, Horia Georgescu, cel despre care spune că se consideră acum victimă a unui sistem din care, de fapt, a făcut parte.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Trist personaj acest Horia Georgescu, fostul șef ANI. Aseara a fost la TVR, la emisiunea Romania 9. La tirul de intrebari, pertinente intrebari ale domnului Cristache de altfel, nu am inteles de la domnul Georgescu mare lucru. Ca e nevinovat - evident, pana nu se pronunta definitiv instanta asupra acuzatiilor ce i se aduc, e nevinovat: nu contesta nimeni. Nu era necesar sa ni se repete cu obstinatie lucrul asta. Ca a lucrat institutional cu toata lumea, iarasi, e un truism. Cum altfel ar fi putut lucra decat institutional? Inclusiv cu serviciile de informatii, cu ai caror conducatori mai fuma cate un trabuc. Ca, deh, era institutional sa discute cazuri concrete ale ANI cu serviciiile de informatii la un trabuc, din moment ce serviciile furnizau ANI informatii. Si chestia asta ca discuta cu seful SRI cazuri concrete era spusa cu atata nonsalanta! Iar cand a fost intrebat de anumite cazuri, brusc il lovea amnezia pe bietul Horia Georgescu. Care a facut-o si mai lata: discuta sute de cazuri cu sefii serviciilor de informatii, cum sa-si aduca aminte!

Cum sa discuti dosare ale unei institutii administrative, in care sunt subiecte ale anchetei persoane, care se presupune ca-si fac aparari in dosarele respective? Cum naiba? Daca asa a fost, toata activitatea ANI e pusa sub semnul intrebarii. Pentru ca nu e scopul unui serviciu de informatii sa fie informat de parcursul unui dosar administrativ al ANI. Nu era o chestiune de securitate nationala. Nemaivorbind de faptul ca au fost incalcate drepturile fundamentale ale persoanelor care erau subiectele dosarelor ANI. Pentru ca dreptul la aparare nu poate fi supus unui control exterior institutiei care a declansat o ancheta.

Hm, ce dovada mai clara de imixtiune a unui serviciu de informatii intr-o institutie cu functiuni judiciare (dupa cum se pretindea la acel moment). Si asta cu acordul si cooperarea totala a fostului ei sef.

Poate nu am inteles eu bine din ce ingaima Horia Georgescu la TVR aseara. Insa clarificari trebuie sa aduca”, spune judecătorul Dumbravă într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

”Vai de steaua lui. A lui Horia Georgescu. Victima de azi a unui sistem din care pana mai ieri a facut parte. Cat de sincer a fost aseara la emisiunea domnului Cristache? Sa-i reamintesc lui Horia Georgescu cum pornea anchete ANI din articole de presa comandate dinainte si scurgeri intentionate facute in presa din anchete ANI? SI ca sa nu caute in memoria lui ce pare atat de selectiva, ii aduc aminte cazul meu. O ancheta ANI, al carui subiect am fost in perioada 2011 - 2013, ce a fost devoalata intentionat in mass - media, desi eu inca nu-mi exprimasem apararile inspectorului ANI.

Ancheta despre care am aflat doar in ianuarie 2013, desi ea a inceput in iulie 2011 (cum aflam ulterior din dosar), imediat dupa ce CCR a relevat neconstitutionalitatea proiectului de revizuire a Constitutiei (din cele 11 puncte indicate de CSM-ul pe care il conduceam atunci, 9 puncte au fost gasite intemeiate de CCR), revizuire declansata de fostul presedinte Basescu. Sigur, unii pot spune ca a fost doar o coincidenta faptul ca ancheta ANI a fost declansata imediat dupa decizia CCR.

Oare si cazul meu l-a discutat cu seful SRI? La un trabuc?”, se întreabă retoric Dumbravă. 

 

 

”(...) nu ancheta era o problema: pana la urma ca orice cetatean, trebuie sa raspund oricarei institutii care are suspiciuni cu privire la activitatea mea. Am raspuns, mi s-a dat clasare. Modul in care a fost facuta public aceasta ancheta, prin metode securistice, de parca deja eram vinovat, a fost o problema. Iar publicitatea facuta atunci de o anumita parte a presei, care dupa clasarea ce mi s-a dat a tacut malc, spune multe de modul in care unii jurnalisti erau (si sunt) orbiti de propriul adevar, incat refuza sa creada ca unele institutii publice mai pot si gresi!”, mai spune Dumbravă.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22