Pe aceeași temă
Acelaşi complet i-a dat câștig de cauză liderului PSD într-un alt dosar, în care Dragnea a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 23 noiembrie, data când decidea anularea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în aceeași ședință de judecată, Alina Ghica rămânea în pronunțare în dosarul privind cererea Consiliului Județean Teleorman de anulare a prejudiciului legat de Teldrum.
Povestea contractului cu fonduri europene. În 2009, Consiliul Judeţean Teleorman primeşte de la Uniunea Europeană fonduri de 51.063.576,57 de lei, din valoarea totală de 65.100.594,91 de lei necesară pentru reabilitarea reabilitare DJ506, Cervenia-Vitanesti-Babaita, km 17+400 – km 58+000.
Contractul este atribuit societăţii Teldrum SA.
În 2012, Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Programul Operaţional Regional, instutuţie subordonată Ministerului Dezvoltării Rurale şi Fondurilor Europene la acea dată, constată nereguli în modul de selectare a firmei Tel Drum şi aplică 25% corecţii din program.
Neregulile proveneau din modul de selectare a firmei Tel Drum şi din întocmirea caietului de sarcini. Mai exact, la acel moment, firma Tel Drum era singura din România care deţinea utilajul denumit „reciclator în situ la rece”, iar stabilirea unei cerinţe legată de un astfel de utilaj ar fi fost discriminatorie faţă de alte societăţi din domeniu.
În 2014, decizia luată de organismul din MDRAP devine definitivă şi executorie.
Doi ani mai târziu, în cadrul unei anchete realizată de Oficiul de Luptă Antifraudă, corecţiile pentru acest proiect se majorează la 100%. Mai mult, OLAF sesizează Direcţia Naţională Anticorupţie care face dosar penal.
În 2017, în mai, Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Programul Operaţional Regional emite o notă de constatare care este şi titlu executoriu prin care cere Consiliului Judeţean – instuţia beneficiară a banilor europeni – să plătească sumele de bani pentru care s-au constatat nereguli.
CJ Teleorman face mai întâi plângere administrativă la MDRAP, care îi este respinsă, apoi se adresează instanţei de contencios administrativ.
Dosarul ajunge la Curtea de Apel Bucureşti şi primeşte numărul 5482/2/2017 în iulie 2017. Pe 23 noiembrie 2018, fix în şedinţa în care decidea anularea completurile de 5 judecători şi în care Alina Ghica ajunsese cu doar două zine înainte, după cum G4Media.ro v-a arătat aici, instanţa rămâne în pronunţare şi în acest dosar.
Pe 10 decembrie, prin hotărârea 5190/2018, completul de judecată din care face parte Alina Ghica decide că: „anulează Decizia nr.55/2.05.2017 emisă de Compartimentul Soluţionare Contestaţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi nota de constatare nr. 24341/3.03.2017 emisă de Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Programul Operaţional Regional. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 10.XII.2018.”
Surse judiciare spun că decizia a fost deja redactată şi trimisă instituţiilor implicate – MDRAP şi Consiliul Judeţean Teleorman. Numele judecătorului care a pronunțat-o este Alina Ghica.
articolul integral pe G4Media.ro