Judecătoarea care a blocat Curtea Supremă pentru Dragnea cere CSM să i se apere reputația

Redactia | 26.11.2018

Alina Ghica, Judecătoarea care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea, susţine că discreditată de jurnaliştii care au scris despre subiect și anunţă că se va adresa CSM pentru apărarea reputației.

Pe aceeași temă

Alina Ghica, fostă președintă CSM, a intrat în completul de judecată fără să fie pe lista de permanență, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

”În ședinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ci alte 19 dosare. Rolul judecătorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora. Comentariile, speculațiile și încercarea de discreditare după ce am pronunțat hotărârea de anulare a deciziei ICCJ, sunt nefondate și sunt un atac la adresa independenței judecătorilor. Se exercită presiune publică asupra judecătorilor, mai ales că hotărârea mea nu este definitivă, ci urmează să aibă recurs la Înalta Curte. Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii să apere nu doar reputația mea, ci mai ales siguranța judecătorilor că suntem liberi să judecăm după probe. Independența sistemului judiciar este esențială într-o societate, indiferent pe cine suntem chemați să judecăm”, a declarat Alina Ghica pentru Q Magazine.

Curtea de Apel București a decis vineri suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma sa judece

rocesul angajărilor fictive în care este judecat președintele PSD Liviu Dragnea, scrie Digi 24.ro.

Hotărârea nu este definitivă, dar efectul acestei decizii a Curții de Apel București este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astfel, acţiunea depusă în instanţă de către Liviu Dragnea.

Președintele PSD avea termen în procesul de la Înalta Curte în data de 3 decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22