Judecatorii Popa si Stanciu, favoriti la sefia Inaltei Curti

Fara Autor | 26.01.2010

Pe aceeași temă

udecatorii Rodica Aida Popa, Livia Doina Stanciu, Gabriela Barsan, Elena Carcei si Danut Cornoiu si-au depus candidaturile la Consiliul Superior al Magistraturii pentru functia de presedinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), scrie Romania libera.Razboul pentru sefia ICCJ se va duce practic intre Aida Popa si Doina Stanciu, sustin sursele citate de jurnalisti.

Aida Popa este judecator la Sectia Penala, cu activitate la instantele bucurestene, cunoscuta la nivel european ca judecator raportor, agreata si apreciata pe plan international.

Doina Stanciu,  tot de la Sectia Penala, avansata de la instantele din Galati, care nu de putine ori au declansat scandaluri de presa, pare sa aiba sustinerea unor judecatori din CSM.

Gabriela Barsan, presedinta sectiei contencios, are o biografie impresionanta. Alegerea ei insa ar genera un conflict de interese deoarece sotul sau este judecator la Curtea Europeana, instanta care penalizeaza greselile Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania.

Elena Carcei, judecator la Sectia Comerciala, avansata de la instantele buzoiene, are o activitate mai putin cunoscuta. Un punct slab din CV-ul ei il constituie limbile straine, dupa cum sustin surse din cadrul CSM care i-au citit fisa profesionala.

Danut Cornoiu, judecator la Sectia Civila, are o sanctiune profesionala, el avand sanse mici de a fi ales, sustin surse din cadrul asociatiilor profesionale ale judecatorilor.

Razboul pentru sefia ICCJ se va duce practic intre Aida Popa si Doina Stanciu, sustin sursele noastre. Imaginea subrezita a CSM prin alegerea ca presedinte a judecatoarei Florica Bejinariu, care a avut angajament cu Securitatea, nu garanteaza ca razboiul pentru sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie se va duce intre programele judecatoarelor Aida Popa si Doina Stanciu, ci mai degraba "pe la colturi". Cristian Danilet, presedintele SO JUST, sustine ca alegerea presedintelui ICCJ ar trebui sa se faca dupa publicarea biografiilor candidatilor, a declaratiilor lor de avere, de interese si de rudenie pentru ca sa fie posibila o discutie publica asupra acestora. "Presedintele ICCJ nu-i reprezinta numai pe judecatorii acestei instante, ci pe judecatorii din toata tara si ar trebui sa avem si noi, cei multi, un cuvant de spus", sustine Danilet.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22