Pe aceeași temă
Arestată la domiciliu, Geanina Terceanu e acuzată că a primit din postura de judecător la Tribunalul București spagă de la frații Becali și Cristian Borcea. Alături de cei patru, merg în fața unui judecător și Antonie Iorgovan și Daniel Petre, ambii avocați, pentru mărturie presupus mincinoasă.
În Februarie 2009, judecătoarei Terceanu i-a fost repartizat dosarul cunoscut drept “Dosarul transferurilor din fotbal”. În cauză, frații Becali și Cristian Borcea erau judecați pentru presupuse infracțiuni de înșelăciune și evaziune fiscală. La 3 Aprilie 2012, Geanina Terceanu a dat o hotărâre de achitare în dosar pentru toți inculpații, motivând că “fapta nu există”.
Procurorii anticorupție o acuză pe judecătoare că, în schimbul pronunțării soluției de achitare, Geanina Terceanu a primit 195.000 de euro, în tranșe, în perioada Aprilie 2009-Mai 2012. “Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpații Becali Ioan și Becali Victor (cei doi fiind frați), iar suma de 10.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpatul Borcea Cristian”, potrivit rechizitoriului DNA.
Cu 56.000 de euro din presupusa spagă, judecătoarea ar fi dat un avans pentru achiziția unei locuințe. Ulterior, în Noiembrie 2012, Curtea de Apel București a desființat hotărârea de achitare pronunțată de judecătoarea Terceanu. CAB a dat, în schimb, condamnări privative de libertate.
În ce-i privește pe cei doi avocați – Antonie Iorgovan și Daniel Petre –, DNA îi acuză că au făcut afirmații mincinoase din postura de martori în cauza de față. Procurorii anticorupție au dispus sechestru asigurător pe bunurile mobile și imobile ale Geaninei Terceanu. Dosarul merge spre judecate la Curtea de Apel București, cu propunerea menținerii măsurilor asigurătorii.
În 23 Noiembrie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a Geaninei Terceanu, ca urmare a dispunerii măsurii arestului preventiv față de ea. Ulterior, ea a fost plasată în arest la domiciliu.