Judecătoarea Terceanu, frații Becali și Cristian Borcea merg în judecată pentru corupție

Tudor Despina | 05.02.2016

DNA a dispus trimiterea în judecată a judecătoarei suspendate Geanina Terceanu. Alături de ea, merg în instanță frații Ioan și Victor Becali și Cristian Borcea.

Pe aceeași temă

 

Arestată la domiciliu, Geanina Terceanu e acuzată că a primit din postura de judecător la Tribunalul București spagă de la frații Becali și Cristian Borcea. Alături de cei patru, merg în fața unui judecător și Antonie Iorgovan și Daniel Petre, ambii avocați, pentru mărturie presupus mincinoasă.

 

În Februarie 2009, judecătoarei Terceanu i-a fost repartizat dosarul cunoscut drept “Dosarul transferurilor din fotbal”. În cauză, frații Becali și Cristian Borcea erau judecați pentru presupuse infracțiuni de înșelăciune și evaziune fiscală. La 3 Aprilie 2012, Geanina Terceanu a dat o hotărâre de achitare în dosar pentru toți inculpații, motivând că “fapta nu există”.

 

Procurorii anticorupție o acuză pe judecătoare că, în schimbul pronunțării soluției de achitare, Geanina Terceanu a primit 195.000 de euro, în tranșe, în perioada Aprilie 2009-Mai 2012. “Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpații Becali Ioan și Becali Victor (cei doi fiind frați), iar suma de 10.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpatul Borcea Cristian”, potrivit rechizitoriului DNA.

 

Cu 56.000 de euro din presupusa spagă, judecătoarea ar fi dat un avans pentru achiziția unei locuințe. Ulterior, în Noiembrie 2012, Curtea de Apel București a desființat hotărârea de achitare pronunțată de judecătoarea Terceanu. CAB a dat, în schimb, condamnări privative de libertate.

 

În ce-i privește pe cei doi avocați – Antonie Iorgovan și Daniel Petre –, DNA îi acuză că au făcut afirmații mincinoase din postura de martori în cauza de față. Procurorii anticorupție au dispus sechestru asigurător pe bunurile mobile și imobile ale Geaninei Terceanu. Dosarul merge spre judecate la Curtea de Apel București, cu propunerea menținerii măsurilor asigurătorii.

 

În 23 Noiembrie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a Geaninei Terceanu, ca urmare a dispunerii măsurii arestului preventiv față de ea. Ulterior, ea a fost plasată în arest la domiciliu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22