Judecătorii Bogasiu și Dragomir, propuși pentru funcţia de vicepreședinte la ÎCCJ

E.b. | 15.11.2016

Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir au fost propuși de Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a fi numiți în funcțiile de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, se arată într-un comunicat al CSM.

Pe aceeași temă

 

Potrivit sursei citate, în ședința de luni, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de numire în funcții de conducere la instanța supremă, Secția pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către președintele României a propunerilor de numire în funcțiile de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție a judecătorilor Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir.

 

Conform dispozițiilor legale, vicepreședintele Înaltei Curți este numit de către șeful statului, la propunerea CSM, dintre judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au funcționat la această instanță cel puțin doi ani.

 

CSM arată că numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

 

 Comunicat de presă privind propunerile de numire a  doamnei Gabriela Elena Bogasiu şi a domnului Ilie Iulian Dragomir în funcţiile de vicepreşedinte al ÎCCJ

 

 

În şedinţa din data de 14 noiembrie 2016, după parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de numire în funcţii de conducere la instanţa supremă, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerilor de numire în funcţiile de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a:

- doamnei  Gabriela Elena Bogasiu - proiect de management

- domnului Ilie Iulian Dragomir - proiect de management.

 

 Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este numit de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

 

Numirea se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege.

Conform art. 19 alin. 1 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este constituită dintr-un preşedinte, doi vicepreşedinţi, patru preşedinţi de secţii şi judecători.

 

Procedura de numire în funcţii de conducere la instanţa supremă este reglementată de dispoziţiile art. 53 alin. 1, 3, 5 şi 51 din Legea nr. 303/2004 şi de prevederile art.191 din Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi  numirea  judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului nr. 193/2006.

  

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22