Judecătorul care a vrut să-l achite pe Dragnea: probele din dosar nu sunt girate de protocoale

Dora Vulcan | 19.09.2018

Ştefan Pistol, magistratul Înaltei Curţi care a dorit să îl achite pe liderul PSD Liviu Dragnea, face o dezvăluire importantă în motivarea opiniei separate de achitare: la dosar nu sunt probe împotriva liderului PSD obţinute prin metode speciale de supraveghere (intercepări sau filaje), scrie G4Media.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Judecătorul care a dorit să îl achite pe Liviu Dragnea spune, în motivarea opiniei sale separate din motivarea sentinței, că probele împotriva lui Dragnea nu au fost obţinute prin mult hulitele protocoale, adică în urma interceptărilor şi filajelor făcute de SRI pentru DNA. Colaborarea SRI-DNA, reglementată prin lege, era detaliată prin protocoale de colaborare între Parchet și Serviciul Român de Informații. 

 

În concluzie, Liviu Dragnea a fost condamnat de ceilalţi doi judecători din dosar, Constantin Epure şi Geanina Arghir, pe baza altor probe (documente şi declaraţii de martor), și nu prin cele obţinute ca urmare a metodelor speciale de supraveghere puse în aplicare de DNA cu ajutorul SRI, adică interceptări şi filaje.  

 

 Pe 23 august, liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare penale deschise de DNA pe numele său, susţinând că, în fiecare dintre ele, procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în 2009, a dezvăluit jurnalistul Ovidiu Vanghele de la Centrul de Investigaţii Media (CIM).  

 

Mai multe, pe G4Media.ro.

 

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 21 iunie, de Instanța Supremă la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă. Dragnea mai are o condamnare definitivă, la doi ani cu suspendare, în dosarul Referendumului.  

 

Dragnea  a fost achitat pentru fals intelectual sub forma instigării la fals intelectual, dar condamnat pentru instigare la abuz în serviciu. 

 

Unul dintre cei trei judecători, Ștefan Pistol, a făcut opinie separată și a considerat că liderul PSD ar fi trebuit achitat pentru ambele infracțiuni.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22