Kelemen Hunor, despre motiunea de cenzura: Un guvern interimar nu ar fi o problema

Dora Vulcan | 09.08.2016

Presedintele UDMR Kelemen Hunor s-a declarat deschis discutiilor despre o motiune de cenzura, spunand ca un guvern interimar cu atributii limitate "nu ar fi o problema pentru Romania", dar "e treaba PSD cum gestioneaza aceasta chestiune", transmite Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

"In acest moment o motiune de cenzura poate fi sustinuta cu mai multe argumente impotriva Guvernului, dar e treaba PSD cum gestioneaza aceasta chestiune. Noi nu am avut discutii, nici cu PSD, nici cu altii, deci nu am cum sa comentez o intentie lansata in presa, fara sa stim care este textul motiunii, care sunt argumentele. Un guvern interimar cu atributii limitate pana la alegeri, pana la formarea unui nou Guvern, nu ar fi o problema pentru Romania, nu ar fi o tragedie. Oricum, acest Guvern nu va veni cu bugetul pe anul viitor pentru ca nu are sustinerea necesara, nu are majoritatea necesara si nici legitimitatea necesara pentru a cere votul Parlamentului pentru bugetul pe 2017", a declarat Kelemen Hunor.

 

Potrivit acestuia, o astfel de tema poate fi abordata dupa 1 septembrie.

 

"Noi avem nemultumirile noastre care cresc fata de acest guvern, dar in acest moment nu pot sa spun daca am vota, nu am vota, am sustine sau nu o motiune de cenzura, argumente ar exista", a precizat liderul Uniunii.

 

Kelemen Hunor afirma pe 11 iulie ca Dacian Ciolos ar putea sa fie un bun premier, daca ar fi sustinut de un partid politic dupa alegerile parlamentare.

 

"Dacian Ciolos s-ar putea sa fie un bun premier daca este asumat de un partid politic, dupa alegerile parlamentare. Daca se creeaza o astfel de situatie, sigur, se discuta o astfel de varianta, nu am nimic impotriva sa fie pe masa o astfel de solutie. Dar trebuie asumat politic viitorul premier", a afirmat Kelemen Hunor, intr-un interviu acordat Agerpres.

 

In ceea ce priveste data alegerilor, Kelemen Hunor a declarat pentru Mediafax ca Uniunea asteapta consultari cu premierul Dacian Ciolos pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare, precizand ca formatiunea pe care o conduce accepta si 27 noiembrie si 11 decembrie.

 

"Sunt foarte putine variante pentru alegerile parlamentare, 27 noiembrie, 4 sau 11 decembrie. Daca luam in calcul prima data, atunci ar fi necesara o Hotarare de Guvern cel mai tarziu pe 26 august. Depinde, insa, de Guvern. Guvernul a trimis partidelor o analiza, in care au fost propuse mai multe date privind alegerile, analiza din care eu am dedus ca premierul si Guvernul doresc ca scrutinul sa aiba loc in 11 decembrie. Poate avea loc si pe 27 noiembrie, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Premierul ne-a promis ca va face consultari inainte de a se emite o HG, dar discutii inca nu au fost, le asteptam. Noi putem accepta si 27 noiembrie si 11 decembrie, nu ar fi nicio problema, noi vom fi pregatiti pentru ambele date", a spus Kelemen.

 

Potrivit acestuia, data de 4 decembrie nu ar fi una potrivita pentru alegerile parlamentare, de aceea UDMR ar fi de acord cu celelalte doua variante.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22