Pe aceeași temă
"Vom da un vot pentru a porni pe drum cu acest nou Guvern. E foarte important ca presedintele Iohannis a dat posibilitatea majoritatii PSD-ALDE si lui Mihai Tudose sa formeze un guvern si nu a tras de timp. Bineinteles ca este un argument important si acest lucru", a spus miercuri liderul UDMR Hunor Kelemen, citat de ziare.com.
Kelemen a vorbit si despre intalnirea avuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, si cu premierul desemnat.
"Am discutat despre programul de guvernare care va fi si despre intentiile pe care le au in perioada urmatoare", a mai spus presedintele UDMR.
De asemenea, acesta a spus ca nu a negociat nimic si nici nu a cerut nimic in schimbul sustinerii pentru Guvernul Mihai Tudose: "Nu am cerut nimic, ce dracu' sa cerem? Cand? Pai maine e ultima zi, ce sa cerem?".
Ceea ce ignoră sau nu știe Kelemen este că înainte Dragnea le spusese jurnaliștilor că a discutat cu liderul minoritatii maghiare: "Am avut o discutie cu colegii de la UDMR, primul-ministru le-a prezentat cateva propuneri de completare pentru programul de guvernare actual pe care il stiau. Este dorinta noastra si politica si dorinta guvernamentala de colaborare in continuare cu UDMR-ul".
Inaintea discutiei, Dragnea spunea ca "e de bun-simt ca premierul desemnat sa aiba o discutie cu UDMR".
În aceste condiții, întrebarea jurnaliștilor adresată liderului UDMR era absolut justificată iar iritarea lui Kelemen fără suport.
Recent, UDMR și liderii săi au reușit să provoace un întreg val de antipatie la nivelul opiniei publice după ce, inițial, aceștia și-au exprimat intenția de a susține cu voturile UDMR moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului guvern în schimbul susținerii unor proiecte ale UDMR prin care minoritatea maghiară primea drepturi sporite.
Ce se face că uită liderul UDMR
Senatul a adoptat doua proiecte importante pentru UDMR, inainte cu o zi ca UDMR decida ca voteaza guvernul. Principala prevedere: evaluare nationala si bacalaureat diferentiate pentru minoritati
Plenul Senatului a adoptat marti doua proiecte de lege privind Legea educatiei cu revendicari importante pentru cei de la UDMR, principala prevedere fiind ca examenele de evaluare nationala si de bacalaureat sa fie diferentiate, cu subiecte pe baza programei din manualele in limbile minoritatilor. Cele doua proiecte au primit dimineata raport la comisia de invatamant si apoi au itnrat suplimentar pe ordinea de zi a plenului, anunță Hotnews.ro.