Pe aceeași temă
Kelemen a precizat că în ultimii 50-60 de ani niciun militar în retragere nu a condus un guvern într-o țară democratică.
„Avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă poate nu pe un termen foarte, foarte lung. Suntem deschiși la dialog, vom discuta astăzi cu președintele PNL. Dacă președintele Iohannis îl va desemna pe domnul Ciucă, probabil vom discuta și cu el. Vom vedea care sunt prioritățile dlui Ciucă și să vedem cum dorește să conducă un guvern. Nu avem nimic personal, e un principiu că în condiții normale nu prea sunt guverne conduse de militari, fie și în retragere. Vom lua o decizie în cursul zilei de astăzi. Probabil că mandatul va fi să ne așezăm la masă să găsim o soluție”, a declarat liderul UDMR la Parlament.
Întrebat dacă, așadar, nu exclude să participe la un guvern condus de Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu exclud, bineînțeles. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluție. În principiu nu sunt de acord să fie condus de militari, dar acum este o situație ecepțională. Nu exclud, dar nu cred că asta e cea mai bună variantă într-o democrație”.
„Dacă se formează o majoritate în Parlament, atunci poate funcționa până la alegeri fie ele anticipate sau la termen. Dacă e guvern minoritar, atunci va apărea o moțiune de cenzură la primăvară. Înseamnă că în primăvară, vrei, nu vrei, cei care nu sunt în guvern depun o moțiune de cenzură. În acest moment avem nevoie de un guvern cu drepturi depline”, a mai spus liderul UDMR.