Killnet revendică un atac asupra site-ului Rompetrol. Duminică au atacat site-urile aeroporturilor

Redactia | 02.05.2022

Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet revendică luni un nou atac asupra site-ului Rompetrol, care nu poate fi accesat în acest moment.

Pe aceeași temă

Duminică seara, aceeași grupare a atacat site-urile principalelor aeroporturi din România, care au fost inaccesibile o bună perioadă de timp. Site-ruile aeroporturilor au redevenit funcționale între timp.

Hackerii de la Killnet revendică luni dimineața pe contul lor de Telegram un nou atac asupra site-urilor din România, de această dată fiind vorba de site-ul Rompetrol, care cel puțin la acest moment nu poate fi accesat.

Rompetrol a mai fost luna trecută ținta unui atac de tip ransomware, în care se cere o recompensă financiară pentru deblocarea datelor criptate.

Site-urile marilor aeroporturi din România, atacate duminică de Killnet

-ADVERTISEMENT-

Duminică, site-urile principalelor aeroporturi din România au fost atacate de gruparea Killnet, acestea fiind nefuncționale o perioadă de timp.

  • „România, ce s-a întâmplat cu aeroporturile tale? De ce nu funcționează 13 aeroporturi? Autoritățile tale spun "nu e înfricoșător" =) Nu, e înfricoșător! Țara dumneavoastră este incapabilă să se lupte cu noi. Înțelegeți acest lucru, vă atragem atenția asupra situației! Opriți armele care merg în Ucraina și vă vom susține în fața NATO!”, se arăta în postarea hackerilor Killnet.

Site-urile atacate de Killnet au fost:

https://www.bucharestairports.ro/en

https://aeroportularad.ro/

https://mk-airport.ro/en

https://aeroportsuceava.ro/uk/

https://bestpark.ro/

https://aimm.eu/

https://airportcluj.ro/

https://aeroportcraiova.ro/

https://aeroport-iasi.ro/

https://aeroportulsatumare.ro/

https://sibiuairport.ro/

https://aeroportoradea.ro/ro/

https://aeroportultransilvania.ro/en/

Între timp, site-urile aeroporturilor au redevenit funcționale.

STS: Mii de atacuri malițioase au fost blocate în aceste zile

Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au anunțat duminică, 1 mai, că au blocat mii de atacuri malițioase în acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, 30 aprilie, gruparea Killnet a publicat pe canalul de Telegram propriu informația că s-ar afla în spatele mai multor atacuri și, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituții, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS).

Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică face apel la calm și la vigilența tuturor utilizatorilor în mediul online, în perioada următoare.

Expertii DNSC recomanda monitorizarea atenta si implementarea rapidă și precisă a măsurilor adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice.

Măsurile de securitate cibernetica sunt incluse in ghidul care poate fi accesat și descărcat de aici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22