Klemm: Corupţia înseamnă furt. Iar dacă acest furt s-ar opri, România ar putea prospera

E.b. | 17.11.2017

Corupţia înseamnă furt din bunurile publice, iar dacă acest furt s-ar opri, România ar deveni o ţară mai prosperă şi ar putea investi în şcoli, spitale, infrastructură.

Pe aceeași temă

 

 

Acest lucru, din nefericire, încă nu s-a întâmplat pe măsura aşteptărilor, tocmai pentru că s-a furat, a spus Hans Klemm,ambasadorul SUA la Bucureşti, într-un interviu pentru Bihoreanul.

 

Hans Klemm spune că Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este foarte puternic, iar Statele Unite apreciază această colaborare şi îşi doresc o Românie şi mai puternică, mai prosperă, pentru că aşa ar aduce resurse mai mari în cadrul parteneriatului şi ar putea fi realiza "lucruri mai măreţe decât în prezent".

 

"Corupţia înseamnă furt din bunurile publice. Dacă acest furt se opreşte, România ar deveni o ţară mai prosperă şi ar putea investi în şcoli, spitale, infrastructură, drumuri, lucru care din nefericire încă nu s-a întâmplat pe măsura aşteptărilor, tocmai pentru că s-a furat", a spus diplomatul american în interviul pentru Bihoreanul.

 

Întrebat de ce insistă cu fiecare prilej pentru respectarea statului de drept, Hans Klemm a spus că aceasta este atitudinea SUA în relaţia cu toate celelalte ţări democratice, în special cu cele ameninţate de forţe care ar putea submina statul de drept.

 

"Cred cu tărie în valorile democratice, întemeiate pe fundamentul legii. O democraţie e definită nu de lideri individuali, ci de lege. Toată lumea se supune legii, acesta e principiul de bază al democraţiei, şi aceasta e atitudinea SUA nu doar în România, ci în relaţia cu toate celelalte ţări democratice, în special cu cele ameninţate dintr-un motiv sau altul de forţe care ar putea submina statul de drept", a afirmat Klemm.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22