Kovesi critica incercarile de modificare a codurilor penale: Semnalul nu e foarte bun. Conteaza mult sustinerea Comisiei si a ambasadelor

T.d. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, critica incercarile repetate de modificare a Codurilor Penale. Potrivit lui Kovesi, activitatea DNA se sprijina si pe sustinerea Comisiei Europene si a ambasadelor straine.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Kovesi a criticat tentativele repetate prin care Legislativul roman incearca sa modifice legislatia penala.

La fiecare doua saptamani apare cate un proiect nou de lege, apare cate un adendament care, daca ar fi adoptat, ne-ar incurca in activitate. Cred ca semnalul nu este foarte bun. Si nu mi se pare firesc sa opresti un astfel de amendament doar cand exista presiune publica”, a spus Kovesi, pledand pentru o cenzura in interiorul partidelor, in acest sens.

In ce priveste sustinerea diplomatica occidentala in lupta anti-coruptie, procurorul-sef al DNA a apreciat ca are o pondere mare.

A contat si conteaza foarte mult. Si sustinerea ambasadelor straine, si sustinerea Comisiei Europene. Pentru ca nu te simti singur in aceasta lupta. Va spun sincer, de foarte multe ori simtit ca ne luptam cu morile de vant”, a argumentat Kovesi, potrivit Agerpres.
 

CITESTE SI: Codruta Kovesi, procuror sef al DNA: Executivul sa ne dea resurse si nu mai apelam la SRI. In 2014, doar 5% dintre dosare au la baza sesizari SRI


Sefa DNA a criticat incercarea de a scoate infractiunile de coruptie de sub incidenta arestului preventiv.

“Ce semnal dai ca politician? Poti sa furi cat vrei, poti sa dai mita cat vrei ca nu vei ajunge la puscarie”, a subliniat Kovesi.

Cel mai recent moment in care ambasadele occidentale la Bucuresti au reactionat a fost in contextul inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta de catre DNA si a votului prin care deputatii au refuzat sa ii ridice acestuia imunitatea, fapt ce a atras acuze de obstructionare a Justitiei.

Rand pe rand, misiunile diplomatice ale SUA, Marii Britanii, Germaniei, OIandei, dar si liderul PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, au reactionat dupa ce Camera Deputatilor au respins ridicarea imunitatii deputatului Ponta, urmarit penal in dosarul Rovinari-Turceni.
 

CITESTE SI: Martea neagra, editia de vara: Deputatii au pus pe ordinea de zi cele 22 proiecte de modificare a codurilor penale


Victor Ponta, premierul Romaniei, este urmarit penal de DNA in dosarul fostului ministru al Transporturilor, Dan Sova, legat de incheierea unor contracte de asistenta juridica cu companiile energetice Turceni și Rovinari. 

DNA a anuntat intr-un comunicat ca premierul este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată si spălare de bani. Ponta este de asemenea acuzat de conflict de interese, din cauza numirii lui Dan Sova in functia de ministru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22