Pe aceeași temă
''''Dacă cei anchetați și condamnați pentru corupție nu-și pierd funcțiile publice de care s-au folosit pentru a obține foloase ilicite, vom avea în continuare funcționari care vor primi mită pentru a încheia contracte în domeniul achizițiilor publice... corupția în sănătate este rezultatul unei modalități netransparente de folosire a bugetului public. Cât timp planificarea unei achiziții publice nu va fi transparentă se va folosi bugetul pentru achiziții supraevaluate,'' a spus sefa DNA, conform Agerpres.
Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitatea sa de membru al Reţelei Europene Împotriva Corupției EPAC/EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 – 24 mai 2016, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă “Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări”, anunta DNA intr-un comunicat.
Scopul grupului de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotriva corupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție.
EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională. Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de doamna Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.