Pe aceeași temă
Dragomir "a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori" ci ar fi intocmite de ofiterii SRI.
DNA noteaza ca, potrivit afirmatiilor lui Dragomir, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei, procurorii DNA "s-ar rezuma la semnarea si trimiterea la instanta a rechizitoriilor".
DNA citeaza si un fragment din discutia unui moderator de la
Romania TV cu Daniel Dragomir:
În temeiul dispozițiilor art. 75 alin.(1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind statutul judecătorilor și procurorilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție cere Inspecției Judiciare să efectueze verificări cu privire la situația constatată în legătură cu afirmațiile făcute la data de 11 septembrie 2017, la un post de televiziune, de Dragomir Daniel, fost ofițer S.R.I. (inculpat trimis în judecată pentru fapte de corupție și asimilate corupției).
Astfel, numitul Daniel Dragomir a lăsat să se înțeleagă faptul că rechizitoriile Direcției Naționale Anticorupție nu se sprijină pe probațiunea instrumentată de procurori în baza dispozițiilor procesual penale, ci că ar fi întocmite de angajații unei alte instituții, respectiv S.R.I., iar rolul procurorilor D.N.A. s-ar rezuma la semnarea și trimiterea la instanță a rechizitoriilor.
„Moderator: Ofițerii SRI făceau rechizioriile?
Daniel Dragomir: Da, domnule (...), ofițerii SRI...
Moderator: Și bravii procurori DNA, ăia care plâng când îi controlează Inspecția Judiciară doar le semnau?
Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau și le trimiteau la instanță în speranța că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare asigurând culoarele necesare pentru obținerea condamnării individului.”
Cu aceeași ocazie, numitul Daniel Dragomir a afirmat:
„În momentul în care vorbim de ofițeri acoperiți între judecători și procurori, în momentul ăla e o încălcare gravă a Constituției care duce la situații despre care vorbeați mai devreme.
(...)
Moderator: În contextul ăsta, domnule general (...) făceau rechizitoriul, dădeau procurorului desemnat de câmpul tactic să se ocupe de el, care îl semna, îl trimitea în instanță și ajungea la judecătorul Y, desemnat tot de câmpul tactic, care îl băga la beci pe fraier. E posibilă construcția asta?
Daniel Dragomir: Nu e numai posibilă, este extrem de concretă. Una dintre posibilități, cum spuneați, o aveți în fața dvs, sunt eu.”
- afirmațiile sunt calomnioase și denigratoare, sunt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București, au potențial de a submina autoritatea judecătorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților;
- afirmațiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar;
- afirmațiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independența magistraților, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicați în înfăptuirea procesului judiciar se desfășoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfășoară conform dispozițiilor prevăzute de lege, se arată ăn comunicatul
DNA
Dragnea vrea comisie
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, referitor la afirmaţiile fostului colonel SRI Daniel Dragomir că ar trebui chemat "rapid” la audieri în cadrul Comisiei de control al SRI.
"Ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav dacă este adevărat. Eu cred că Comisia SRI, după ce maine (miercuri - n.r.) vom alege preşedintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi lansate în spaţiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv ceea de control SRI, să nu-l audieze”, a spus Liviu Dragnea.
Dragnea nu a exclus posibilitatea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă, în cazul în care afirmaţiile lui Daniel Dragomir se dovedesc a fi adevărate.
Dragomir, acuzat că pus la cale spionarea familiei şefei DNA
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, acuzat că a pus la cale spionarea familiei şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, a stat în arest preventiv din 14 septembrie până în 29 decembrie 2016, în dosarul "Black Cube", în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei, conform News.ro.
Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii "Tornado”.
De asemenea, Daniel Dragomir a fost condamnat, în decembrie 2016, de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi cerut şi primit peste 460.000 de euro de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, decizia nefiind definitivă.