Laura Vicol, avocata penalilor a condus comisiile care au avizat judecătorii români la CEDO

Redactia | 23.02.2022

Fosta avocată a unor lideri din lumea interlopă, Laura Vicol (PSD), președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a condus ședința comisiilor care au dat avizul pentru judecătorii români la CEDO.

Pe aceeași temă

”Ședința comună a celor patru comisii s-a desfășurat în 15 și 16 februarie 2020. Președintele de ședință, doamna Laura Cătălina Vicol Ciorbă a solicitat candidaților să prezinte membrilor celor patru comisii cele mai importante realizări în domeniul specific”, se arată în avizul comun privind audierea candidaților pentru funcția de judecător la CEDO.

 De notat că atât candidații din lista de trei propuneri, cât și cele două candidaturi de rezervă sunt magistrați, profesori universitari sau demnitari cu experiență. Laura Vicol s-a remarcat în activitatea profesională ca avocat al unor lideri ai lumii interlope ca frații Nuțu și Sile Cămătaru.

 Într-un rechizitoriu, procurorii DNA au susținut că avocata se află ”în relație de subordonare” cu un alt interlop, care ar avea ”autoritate asupra acesteia”. G4Media.ro a dezvăluit că a făcut facultatea de drept la o universitate privată și un master la Spiru Haret, cunoscută ca ,,fabrica de diplome”. (Detalii aici)

După ședința de audiere, conform votului exprimat, membrii prezenți la ședința comună a celor patru comisii au hotărât să propună aviz favorabil pentru candidaturile lui Sebastian Rădulețu (66 voturi pentru), Bogdan Iancu (57 de voturi pentru) și respectiv aviz favorabil pentru candidaturile de rezervă ale lui Claudia Jderu (58 de voturi pentru) și Mihaela Tofan (51 de voturi pentru).

Potrivit surselor G4Media.ro, Vicol ar încerca să o promoveze pe lista celor trei candidaturi care vor fi trimise de Guvern la CEDO pe Claudia Jderu, judecător la Curtea de Apel, secția penală.

articolul integral, pe G4Media

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22