Pe aceeași temă
”Ședința comună a celor patru comisii s-a desfășurat în 15 și 16 februarie 2020. Președintele de ședință, doamna Laura Cătălina Vicol Ciorbă a solicitat candidaților să prezinte membrilor celor patru comisii cele mai importante realizări în domeniul specific”, se arată în avizul comun privind audierea candidaților pentru funcția de judecător la CEDO.
De notat că atât candidații din lista de trei propuneri, cât și cele două candidaturi de rezervă sunt magistrați, profesori universitari sau demnitari cu experiență. Laura Vicol s-a remarcat în activitatea profesională ca avocat al unor lideri ai lumii interlope ca frații Nuțu și Sile Cămătaru.
Într-un rechizitoriu, procurorii DNA au susținut că avocata se află ”în relație de subordonare” cu un alt interlop, care ar avea ”autoritate asupra acesteia”. G4Media.ro a dezvăluit că a făcut facultatea de drept la o universitate privată și un master la Spiru Haret, cunoscută ca ,,fabrica de diplome”. (Detalii aici)
După ședința de audiere, conform votului exprimat, membrii prezenți la ședința comună a celor patru comisii au hotărât să propună aviz favorabil pentru candidaturile lui Sebastian Rădulețu (66 voturi pentru), Bogdan Iancu (57 de voturi pentru) și respectiv aviz favorabil pentru candidaturile de rezervă ale lui Claudia Jderu (58 de voturi pentru) și Mihaela Tofan (51 de voturi pentru).
Potrivit surselor G4Media.ro, Vicol ar încerca să o promoveze pe lista celor trei candidaturi care vor fi trimise de Guvern la CEDO pe Claudia Jderu, judecător la Curtea de Apel, secția penală.
articolul integral, pe G4Media