Lazăr, despre protestele magistraților: o lecție anticorupție a magistraturii din România

Dora Vulcan | 19.12.2017

Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România - a fost reacţia procurorului general Augustin Lazăr, cu privire la protestele judecătorilor şi procurorilor în cazul modificărilor la legile Justiţiei.

Pe aceeași temă

 

 

 "Este o veste bună privind partea pozitivă a lucrurilor, în sensul că avem o magistratură la nivel european, o magistratură matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care este în măsură să apere independenţa Justiţiei. Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România", a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în CSM, transmite Agerpres.

 

El a subliniat ca magistratii se manifesta "foarte decent" si "nu au facut nimic ofensator".

 

"Se manifesta foarte constienti de valorile culturii juridice europene. Nu au facut nimic ofensator, ba dimpotriva, au aratat ca nu le este indiferent faptul ca independenta Justitiei romane poate fi afectata si in aceste conditii magistratii au luat o atitudine care la nivel european cu precizie inseamna o lectie anticoruptie", a afirmat seful Ministerului Public.

 

Intrebat daca magistratii pot fi sanctionati in vreun fel, Augustin Lazar a invocat scrisoarea de luni a presedintei CSM, Mariana Ghena, precizand totodata ca cine are calitatea de magistrat "stie ce are de facut".

 

"Va rog sa observati ca avem o scrisoare a presedintei CSM, care arata acelasi lucru pe care il doresc si magistratii, in sensul ca ne asteptam la un dialog din partea celor care se ocupa de modificarile la legile Justitiei si la Codurile penal si de procedura penala.

 

Ne asteptam la un dialog pentru ca magistratura romana are specialisti, CSM are experti, Ministerul Justitiei are doua directii de experti in materie de legislatie si acest dialog este absolut necesar pentru a realiza legi bune in acest domeniu.

 

In niciun caz nu se poate face intr-o maniera accelerata si asa cum vedem noi de azi pe maine. Un text de lege se gandeste indelung, se studiaza cu referire la consecintele, la impactul pe care poate sa-l aiba in practica si apoi este votat si adoptat ca lege", a explicat Lazar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22