Lazăr: Mulţi tineri au fost puşi în funcţii înalte doar din interesul celor din spatele lor

E.b. | 07.02.2018

Lazăr susţine că de fiecare dată când o persoană tânără şi cu foarte puţină experienă va ocupa o funcţie înaltă într-o instituţie, există o posibilitate mare ca acea persoană să fi fost numită acolo pentru a respecta ordine.

Pe aceeași temă

 


Ori de câte ori vom avea un foarte tânăr şi crud reprezentant pus în linia întâi, există o foarte mare suspiciune ca acea persoană a fost pusă acolo ca să i se spună ce să facă de către cineva care este în spate. Există o probabilitate foarte mică ca acea persoană să aibă iniţiative şi să rezolve probleme”, a declarat Lazăr miercuri, la dezbaterea organizată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pe tema corupţiei şi fraudelor din domeniul achiziţiilor publice, conform News.ro.

Procurorul general a dat exemplu Franţa, unde a fost înfiinţat, după al Doilea Război Mondial, un institut pentru pregătirea funcţionarilor publici.


„La noi, după Revoluţie, orientându-ne spre vest şi spre cultura UE, ar fi trebui să avem un institut similar, care să pregătească tinere cadre, să le formeze profesional. Se face aşa ceva oare?”, a mai spus Lazăr.


El a declarat că nu i se pare încurajatoare situaţia din România, în condiţiile în care statul nu se orientează către formarea unei culturi instituţionale şi pregătirea amplă a funcţionarilor publici.


„La fiecare schimbare de mandat, apar personaje noi despre care se pune problema cine sunt, fiindcă nu am auzit să rezolve o problemă în domeniul lor profesional. Şi se pune problema dacă să avem încredere în ei”, a subliniat Lazăr.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22