Legile Justiției aprobate și în plenul Senatului lunea viitoare

Redactia | 20.03.2018

Legile Justiției sunt adoptate într-un iureș nebun. După ce ieri au fost în Comisie, azi au trecut prin Camera Deputaților, urmând ca lunea viitoare să fie votate în plenul Senatului. Până joi la ora 15:00 pot fi depuse amendamente la comisia specială.

Pe aceeași temă

 

 

"Am stabilit ca pana joi, la ora 15:00, să fie depuse amendamente. Ele vor fi colectate toate, transmise membrilor comisiei speciale, pentru ca să aibă timpul necesar să le studieze si, luni, am stabilit termen pentru raport”, a declarat vicepreședintele Senatului Adrian Țuțuianu (PSD), citat de Ziare.com

 

După cum s-a procedat azi, este aproape sigur ca raportul comisiei să fie finalizat luni și în aceeași zi Legile Justiției să fie votate la foc automat și în plenul Senatului.

 

Țuțuianu a negat evidența, că majoritatea parlamentară ar fi adoptat în grabă aceste acte normative. „Pe Legile Justiției discuția s-a purtat numai pe textele care au fost declarate neconstituționale. Sunt câteva texte care au trebuit modificate expres și câteva care aveau legătură cu textele modificate. In cadrul comisiei ati vazut ca si ieri, si azi s-au facut dezbateri, multe dintre ele au fost adoptate cu unanimitate, este o stare absolut normala, legiferam in mod curent si, daca vreti, eficient", a precizat Tutuianu.

 

Senatorul PNL Mario Oprea, secretar al Senatului, a explicat că gestul opoziției de a părăsi ședința BP vine ca urmare a faptului că pentru liberali procedura privind aceste legi este foarte importantă.

 

„Din punctul nostru de vedere, un asemenea demers are o importanta foarte mare. Inainte de a se lua o decizie, fie ea si legata de un termen, trebuia sa faca o serie de consultari, incepand cu Comisia de la Venetia. PNL si toata Opozitia au cerut acest lucru, nu s-a intamplat", a spus Oprea.

 

Totodata, senatorul USR Nicu Falcoi, vicepresedinte al Senatului, a sustinut ca PNL si USR au parasit sedinta pentru ca nu a fost sesizata Comisia de la Venetia.

 

"Din păcate, de data aceasta, Opoziția nu a fost unita, reprezentantul PMP a ramas si a asigurat cvorum acestui Birou Permanent. Asta este situatia, vom merge mai departe, vom face tot ceea ce tine de noi, astfel incat sa impiedicam, daca se poate, adoptarea acestor modificari ale legilor Justitiei", a afirmat Falcoi.

 

Intr-o singura dimineata, plenul Camerei Deputatilor a reusit sa voteze toate modificarile aduse celor trei Legi ale Justitiei, in pofida protestului Uniunii Salvati Romania, ai carei deputati au purtat tricouri insciptionate cu mesajul #FaraPenali.

 

Astfel, Legea pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara a fost adoptata cu 182 de voturi "pentru" si 91 "impotriva".

 

Legea pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata cu 190 de voturi "pentru" si 98 "impotriva".

 

Legea pentru modificarea Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM a fost adoptata cu 189 de voturi "pentru" si 101 "impotriva".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22