Pe aceeași temă
Ce poate scrie Ionel Arsene, despre care presa locală spune că este „omul lui Dragnea” din cauza legărilor foarte strânse cu liderul PSD, căruia îi datorează funcțiile pe care le-a deținut în cadrul partidului, în Parlament și pe plan local?
Arsene spune că nu Liviu Dragnea este cel atacat, nici măcar PSD. Nici mai mult, nici mai puțin, șefului PSD de la Neamț i s-a relevat faptul că însăși România este atacată de mafia care vrea să fure gazele, bogățiile în general, și cu care Liviu Dragnea se bate pe viață și pe moarte.
"Asistăm în ultimele zile la o întreagă discuție publică despre nemulțumiri în interiorul PSD și față de președintele Liviu Dragnea, discuții ce fac deliciul unor analiști de șanț și rating televiziunilor insolvente. O spun fără nicio reținere, este o falsă temă.
Discuția este de fapt despre România, despre resursele ei și despre refuzul președintelui Liviu Dragnea de-a face vreun compromis în acest sens. Este despre presiune asupra PSD pentru a da gazele din Marea Neagră de pomană și despre perpetuarea unor metehne vechi care au îmbogățit pe mulți pe spatele statului român.
Ce știu cu siguranță este că nu vom ceda presiunilor indiferent câte astfel de discuții vor mai genera unii și alții și indiferent de câte scrisori publice vor mai scrie!", a scris Ionel Arsene pe Facebook.
*****
Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean, trimis în judecată în două dosare pentru trafic de influenţă, face tot posibilul să amâne cât mai mult începerea procesului şi se foloseşte de toate procedurile judiciare permise pentru a lungi cercetarea judecătorească, în speranţa că legea se va modifica şi va scăpa de acuzaţii. Drept urmare, pe 22 august 2018, când trebuia să se prezinte la Tribunal, pentru a da socoteală în primul dosar de corupţie, şeful CJ a depus o cerere de amânare.
Conform judecătorului Constantin Magdalina (cel care se ocupă de caz, şi pe care Arsene l-a recuzat, însă fără succes), şeful CJ s-a prezentat dimineaţă la arhiva instanţei de sub Pietricica şi a depus cererea de amânare, susţinând că nu poate ajunge la proces la ora 11, întrucât la acea oră trebuie să fie neapărat prezent la o şedinţă… De asemenea, cei patru avocaţi au lui Arsene au depus cereri de amânare, doi motivând că sunt în concediu de odihnă, iar alţi doi aducând ade-verinţe medicale care atestă că se află în „perioada de recuperare a capacităţii de muncă“. În aceste condiţii, instanţa a dispus amânarea judecăţii, stabilind următorul termen pentru data de 27 septembrie.
Fostul deputat PSD Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență. În februarie 2018, liderul local social-democrat a mai fost trimis în fața instanței, în stare de arest preventiv, pentru două infracțiuni de trafic de influență.
Potrivit anchetatorilor, în luna iunie 2015, Ionel Arsene, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din jud. Neamț, de asemenea membru al PSD, a pretins de la un alt edil (martor în dosar), în schimbul atribuirii unui contract pentru construirea unei școli către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), care aveau să fie subcontractate unei societăți agreate de Arsene.
„În temeiul acestei înțelegeri, ca urmare a influenței exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuție lucrări, cu obiectul de mai sus. Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016)”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.
În februarie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene PSD Neamț, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență, în urma conexării a două dosare deschise pe numele său.
„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, arăta DNA în februarie