Liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre OUG 114: E un ghiveci, o zacuscă

Redactia | 12.03.2019

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, critică OUG 114, ordonanța lăcomiei.

Pe aceeași temă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat în termeni foarte duri, ordonanța lăcomiei, care impune taxe băncilor, companiilor din energie și telecom și care afectează Pilonul II de pensii, invitat la o emisiune a Digi 24.

Kelemen a criticat inclusiv faptul că ordonanța a fost adoptată cu doar câteva zile înainte de noul an fiscal, fără o consultare a celor afectați direct de ea.

„Nu e bine să schimbi regulile jocului cu câteva zile înainte, ar trebui să lași 6 luni, să se pregătească toată pentru aceste schimbări. Am zis: prorogați termenul de aplicare până în 2020, avem timp să discutăm și să promulgăm în Parlament până în 30 iunie, apoi avem timp 6 luni să se pregătească”, a spus Kelemen Hunor.

„Nu putem să ne permitem o astfel de lipsă de predictibilitate în economie”, a adăugat el.

„Acum suntem în 12-13 martie, mâine, poimâine ar trebui să fie operațională ordonanța de urgență și încă se discută dacă se modifică și unde se modifică. Nu spun că unele chestiuni nu sunt utile, dar nu au existat consultări cu cei care sunt loviți și trebuie să plătească aceste taxe”, a adăugat Kelemen Hunor.

„E un ghiveci, o zacuscă, de la construcții, la taxe, la instrumente bancare, totul e amestecat. Eu cred că, cel puțin în 3-4 zone, e necesară o amendare a ordonanței de urgență, ori în Parlament, ceea ce prefer eu, ori în Guvern, inclusiv prorogarea termenului. Și poate că trebuie făcută această mișcare cât de repede se poate pe zona de bănci. Taxa de lăcomie, așa cum a intrat în limbajul uzual, trebuie redusă, la nivelul din alte țări din Europa. Nu poți să crești de 3, 4, 5, 13 ori față de ceea ce poate fi suportat de bănci, pentru că până la urmă vom plăti noi, care avem bani luați de la bănci, va plăti economia”, a spus Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22