Liviu Dragnea cheamă în instanță Comisia Europeană pentru a scăpa de dosarul Tel Drum

Redactia | 06.01.2019

Liviu Dragnea se luptă în justiție cu Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg încercând să obțină anularea raportului OLAF privind fraudarea fondurilor europene în dosarul Tel Drum.

Pe aceeași temă

Liderul PSD speră că dacă obține anularea raportului OLAF, care îl incriminează pentru deturnare de fonduri europene, va scăpa și de dosarul deschis de DNA având la bază concluziile organismului antifraudă european.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11.12.2018.

Conform Ziare.com, Liviu Dragnea nu mai avea posibilitatea să conteste raportul OLAF pentru că se depășise termenul de atac. Astfel că merge pe o cale indirectă, să atace răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la plângerea făcută în privința raportului OLAF.

În acțiunea înaintată instanței europene, Liviu Dragnea acuză faptul că OLAF i-a refuzat dreptul de a fi audiat și nu i-a acordat prezumția de nevinovăție la întocmirea Raportului, concluzia fiind că s-au încălcat regulile de bună administrare a justiției.

Dragnea este asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel. Juristi consultati de Ziare.com afirma ca actiunea lui Liviu Dragnea impotriva CE este evident inadmisibila si reflecta o mare disperare: "Dragnea crede ca la Tribunalul UE este ca la CCR".

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.

In dosarul "Tel Drum" Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22