Pe aceeași temă
Liderul PSD speră că dacă obține anularea raportului OLAF, care îl incriminează pentru deturnare de fonduri europene, va scăpa și de dosarul deschis de DNA având la bază concluziile organismului antifraudă european.
Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11.12.2018.
Conform Ziare.com, Liviu Dragnea nu mai avea posibilitatea să conteste raportul OLAF pentru că se depășise termenul de atac. Astfel că merge pe o cale indirectă, să atace răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la plângerea făcută în privința raportului OLAF.
În acțiunea înaintată instanței europene, Liviu Dragnea acuză faptul că OLAF i-a refuzat dreptul de a fi audiat și nu i-a acordat prezumția de nevinovăție la întocmirea Raportului, concluzia fiind că s-au încălcat regulile de bună administrare a justiției.
Dragnea este asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel. Juristi consultati de Ziare.com afirma ca actiunea lui Liviu Dragnea impotriva CE este evident inadmisibila si reflecta o mare disperare: "Dragnea crede ca la Tribunalul UE este ca la CCR".
Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.
In dosarul "Tel Drum" Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean