Pe aceeași temă
Liviu Dragnea, ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale, a declarat ca a primit foarte multe solicitari, din partea organizatiilor locale ale PSD, sa nu demisioneze din partid. El a mai spus ca se considera nevinovat dar respecta decizia instantei. Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul legat de fraudarea referendumului din 2012, relateaza Hotnews.
Dragnea a declarat ca fratele sau "a murit din cauza acestui dosar", acesta decedand in august 2013, la varsta de 58 de ani, presa relatand ca suferea de cancer: "Simt o mare nedreptate si doua regrete uriase, dintre care unul este ca fratele meu a murit din cauza acestui dosar, iar familia mea este aproape distrusa", a spus Dragnea, duminica seara, la Antena 3.
Dragnea a mai spus ca a primit sute de telefoane si mesaje de sustinere din partea colegilor, dupa condamnarea in dosarul Referendumului, iar plecarea sa din fruntea partidului va pune PSD intr-o situatie dificila : "Pentru partid nu va fi usor. Nu e mare problema ca am plecat din Guvern. Trebuie sa recunosc ca de vineri majoritatea, cred ca toate organizatiile judetene au trimis solicitari, comunicate, dincolo de telefoane, ca maine sa nu demisionez din functie. Demisia mea va pune partidul intr-o situatie dificila. Imi pun mandatul pe masa conducerii. Vom discuta si daca vom gasi impreuna un mod prin care pot ajuta partidul, pentru ca asta mi se cere", a declarat Dragnea, invitat la Antena 3, conform ziare.com
"Obiectivul nu a fost sa ocup o functie anume, ci printr-o functie guvernamentala sau politica sa imi pot aduce contributia la mai bine, in administratia guvernamentala, administratia locala, in politica, dar se pare ca lucrul asta deranjeaza sau a deranjat, cred, si am ajuns la o asemenea sentinta care cred ca da o lovitura crunta democratiei", a continuat Dragnea.
Dragnea a anuntat, vineri, ca a demisionat din postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar luni, in sedinta Biroului Permanent al PSD, isi va depune mandatul de presedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instantei de a-l condamna in dosarul "Referendumul".
Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.
In acelasi dosar, instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare. Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati.
Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata.