Pe aceeași temă
UPDATE: Seara, tarziu, la iesirea de la Curtea Suprema, Dragnea a spus ca a obosit sa vorbeasca despre cazul Oprea si ca a spus ce a avut de spus cu privire la decizia Senatului care a votat impotriva anchetarii lui Oprea pentru acuzatia de ucidere din culpa in cazul politistului Gigina. "A fost decizia lor, au votat cum au simtit". El a dat vina pe Constitutie.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman, informeaza Agerpres.
El a declarat, la intrare în sediul ÎCCJ, că nu a beneficiat de imunitate și nimeni nu ar trebui să aibă un astfel de privilegiu.
"Eu n-am beneficiat de imunitate și nici nu vreau să beneficiez și am mai spus-o, dacă vom reuși vreodată în România să modificăm Constituția și nu numai în sensul acesta, ci și în alte prevederi, trebuie scoase toate imunitățile, inclusiv a președintelui, dacă vorbim de principiul 'nimeni să nu fie deasupra legii'", a spus Dragnea.
Întrebat dacă ar trebui să existe o lege specială și pentru cei condamnați definitiv, care să interzică ocuparea anumitor funcții de către aceștia, Liviu Dragnea a arătat că, dacă apare o astfel de lege, o va respecta "cu drag".
"Ca să câștige PNL-ul alegerile și să facă Guvern poate să ne scoată din țară, că și dacă avem o funcție, poate influențăm", a precizat Dragnea.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.